‘Wat een snoepwinkel is Tinder’

Angela Groothuizen keek wel even vreemd op toen haar man Rob haar na een relatie van 30 jaar ineens vertelde dat hij liever alleen was. Ze besloten apart van elkaar te gaan wonen en zijn sindsdien meer vrienden dan geliefden. Vandaar dat Angela besloot zich aan te melden bij Tinder. ’Sindsdien swipe ik me suf.’

Angela Groothuizen
Angéla Kramers
Patty Zomer
Esther Oosterbeek
Anita Heilker

Samen met haar voormalige Dolly Dots-vriendinnen genoot Angela Groothuizen van de repetities en de eerste try-out in het Zaantheater van de Sisters On Tour-tournee die het vijftal nu maakt. Nadat de Dots op 2 oktober 1988 afscheid namen in de Amsterdamse Escape, stonden ze afgelopen week in Zaandam voor het eerst weer met z’n allen op het podium. Dat wil zeggen, zonder Ria Brieffies, die in 2009 overleed aan de gevolgen van longkanker. Angela, die aan het begin van de avond al door de zaal werd toegezongen omdat ze uitgerekend tijdens de eerste try-out haar 62ste verjaardag vierde, is open over de breuk met haar man Rob. ’Dat was echt zo vreemd. Een jaar geleden lag ik knock-out op de bank in een groot leeg huis vol verhuisdozen die ik eigenlijk zou moeten uitpakken. Maar ik kon me daar met mijn gebroken hart niet toe zetten. Ik ben echter niet iemand die bij de pakken gaat neerzitten. Op Nieuwjaarsdag besloot ik dat het in 2021 anders moest, dus heb ik me aangemeld bij Tinder. Wat een snoepwinkel is dat! Met een valse naam en een foto met een pet op kreeg ik als 61-jarige enorm veel likes. Ik heb me echt suf geswipet. Bijna alles afgewezen, maar met vijf ben ik doorgegaan. Haha, jawel. Allemaal verschillende mannen die totaal verschillende dingen doen. Het is geweldig. Met eentje heb ik alleen maar app-contact, maar zo leuk. Dames, ik kan het jullie van harte aanraden. Lekker doen en niet in je eentje thuis blijven zitten.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Bijzondere verhalen

Op het podium stonden Angela, Sjeel Kramers, Patty Zomer, Anita Heilker en Esther Oosterbeek stil bij het overlijden van Ria. ’Je kon haar bijna uittekenen. Een kopje koffie in haar hand en een sigaretje rokend’, herinneren ze zich. Angela: ’Ria en ik sliepen vaak in dezelfde kamer en dus ook geregeld in hetzelfde bed. Werd ze ’s ochtends wakker, keek ze me aan en zei ze wat teleurgesteld: ’Hé, jij bent mijn Hans helemaal niet’.’

De Dolly Dots genoten van hun eerste optreden samen sinds 33 jaar

Alle vijf weten ze zeker dat Ria enorm zou hebben genoten van dit hernieuwde optreden. ’Ons jasje valt nu wat ruim, zo zonder haar. We missen Ria enorm.’ Nog stiller werd het in de zaal toen Sjeel, volgens eigen zeggen de meest verlegen Dolly Dot, vertelde over haar zoon Sam, die het syndroom van Down heeft. Speciaal voor hem zong ze Jij Hoort Bij Mij. Op de achtergrond werden foto’s van Sam als baby en vervolgens al opgroeiend getoond. Helemaal alleen stond Sjeel op het podium en terwijl ze zong, kon je een speld in de zaal horen vallen. Grappen waren er uiteraard ook. Zo bekende Angela dat ze die ochtend nog naar De Bijenkorf was geweest. ’Voor van dat strakke ondergoed.’ Nee, dan toen ze als jonge meiden in het Midden-Oosten een hamam bezochten... ’Stonden we met z’n allen in ons blootje te dansen. De meest bijzondere versie van Leila (The Queen Of Sheba) ooit’, vertellen ze lachend. Het verhaal van Esther maakte eveneens indruk. ’Ik zie op een gegeven moment Priscilla Presley staan. Die stuurt me terug en zegt dat het mijn tijd nog niet is. Word ik wakker in het ziekenhuis en schreeuw ik dat ik net in Graceland ben geweest. Althans, dat dacht ik. Ik had echter net een zware hersenoperatie gehad...’ Ze vertelt dat ze er bovenop is gekomen dankzij haar humor, wilskracht en zelfspot. ’In die tijd heb ik mijn echte vrienden leren kennen. En ik besef heel goed dat ik leef in geleende tijd. Nu geniet ik extra van het leven, en dus ook van al deze avonturen.’

Op het podium stonden Angela, Sjeel, Patty, Anita en Esther uiteraard ook stil bij het overlijden van Ria Brieffies.

Uitgeteld

Waar de vijf Dots op het podium volop genoten, deed het publiek in de zaal dat ook. Veelal vrouwen van rond en boven de vijftig, die destijds ook al fan waren: ’Het is geweldig, je zingt alles zo weer mee.’ Behalve dan (Tell It All About) Boys. Dat braken de dames tamelijk snel af. ’Daar zijn we nu echt te oud voor.’ Natuurlijk gingen er ook wel pasjes fout en de vijf kwamen slechts moeizaam omhoog nadat ze met hun voeten bungelend over de rand van de bühne een nummer hadden gezongen. Angela lag op een gegeven moment zelfs uitgeteld languit op het podium. ’Dit nummer is zo hoog, dat haal ik echt niet meer’, zei ze quasi-klagend.

Het publiek vergaf de Dots echter alles; dat genoot vooral van de hits. Van Don’t Give Up tot She’s A Liar, én alles wat daartussen zat.

Dit artikel komt uit:
Weekend - Editie 40 - 2021

Weekend - Editie 40 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Frank Jansen op mannenjacht
Story

Frank Jansen op mannenjacht

Na een vechtscheiding die zijn weerga niet kent, staat Frank Jansen (75) open voor een nieuwe relatie. Lees in Story hoe Frank op zoek gaat naar liefde.

Lees meer
Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?
Party

Nieuwe liefdesstorm op komst voor marco en leontine?

Een ontwapenend interview gaf Leontine Ruiters in de ’LINDA.’, waarin we lazen dat ze vreemdgaande Marco alles vergeeft. Nu er nieuwe heftige overspelgeruchten binnen sijpelen, houden velen hun hart vast. Leggen de beschuldigingen een bom onder de relatie van Marco en Leontine?

Lees meer
Schadelijke straling?
Quest

Schadelijke straling?

Het 5G-netwerk in Nederland is al meer dan een jaar in gebruik. En volgens iedereen die er verstand van heeft, is het veilig. Toch zijn sommige mensen bang voor 5G-straling. Waarom is straling soms gevaarlijk? En wat maakt 5G juist wél veilig?

Lees meer
‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’
Flair

‘Gezien de verwondingen zal ze hebben gevochten voor haar leven’

Dertien jaar geleden overleed Mariska, de vriendin en pleegzus van Bibi (38), onder verdachte omstandigheden in Honduras na een avond stappen met haar duikinstructeur, die vervolgens op de vlucht sloeg. “Dat hij nu gewoon rustig doorleeft in Australië is niet te verkroppen.”

Lees meer
BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”
Libelle

BRIDGET MAASLAND “Stilstaan is voor mij geen optie”

Presentatrice Bridget Maasland (47) zit niet stil. Ze is bezig met drie programma’s én ze rondde afgelopen jaar een regie-opleiding af. “Volgens mijn psycholoog maken vrouwen hun beste werk doorgaans ná de overgang. Dus ik zit te wachten.”

Lees meer