Wat speelt er allemaal rondom Marco Borsato?

Het is momenteel geen pretje om in de schoenen van Marco Borsato (54) te staan. Bizarre geruchten over nieuw overspel en zelfs vermeend ongepast gedrag bij destijds minderjarige meisjes, fysiek letsel, een uitgestelde clubtour en zijn afwezigheid in de nieuwste War Child-campagne maken van de zanger een veelbesproken man. Story sprak met de betrokkenen, waarvan er een reeds een advocaat in de armen genomen heeft!

Marco’s affaire met Iris Hond leidde tot zijn scheiding van Leontine.

Na de affaire van Marco Borsato met pianiste Iris Hond en zijn volgens boze tongen vermeende affaire met zangeres Maan, scheidde de zanger van zijn vrouw Leontine (53). Hun breuk bleek echter niet definitief. Vrij recent liet Leontine weten haar relatie met Marco een nieuwe kans te geven. Dat neemt echter niet weg dat nieuwe onheilspellende berichten over Marco elkaar thans in rap tempo opvolgen. Te beginnen bij nieuwe roddels over overspel in de online show Roddel-Praat van Jan Roos en Dennis Schouten. ‘Marco Borsato zou weer vreemd zijn gegaan,’ vertelt die laatste zonder enige terughoudendheid in RoddelPraat. ‘Hij gaat vreemd met iemand die ik Naomi noem, maar niet zo heet,’ herhaalt Jan vervolgens eerdere online berichtgeving daarover. Dennis: ‘Dat vrouwtje heet waarschijnlijk Nathalie Thielen. Nathalie zat lang bij de fanclub van Marco. Ze schreef ook stukjes voor de website van Marco en was betrokken bij zijn persaanvragen. Naomi is Nathalie.’ Omdat Dennis en Jan bij hun even boude als stellige beweringen niet aan wederhoor deden, schrok Nathalie enorm van de berichtgeving in RoddelPraat. ‘Ik heb Marco al twee jaar niet gezien of gesproken! Dus nee, ik heb geen seks met hem in een weiland gehad,’ vertelt Nathalie Thielen aan Story. ‘Ik ben nooit met Marco naar bed geweest. Er is niets bij me gecheckt. Dit is smaad. Ik heb dan ook een advocaat in de arm genomen!’ Overigens stelt Nathalie op haar beurt te weten wie ‘Naomi’ wél is. ‘Ze is een lid van zijn fanclub, die zowel Marco als zijn broer Armando goed kent...’ Navraag binnen de fanclub van Marco, lijken de woorden van Nathalie te bevestigen. De persoonsgegevens van deze vrouw zijn bij Story bekend; ze wilde niet reageren op een verzoek om een reactie. ‘Het gaat om (naam bekend bij Story - red.) uit Alkmaar,’ bevestigt een bron. ‘Ze is al vanaf haar veertiende verliefd op Marco en werd in 2013 ten huwelijk gevraagd op de fanclubdag van Marco. Na het huwelijksaanzoek poseerde ‘Naomi’ met haar kersverse verloofde, ouders én Marco voor een aanwezige fotograaf en cameraman. Deze beelden staan nog steeds op YouTube. Dat fragment is met de wetenschap van nu echt bizar te noemen. ‘Naomi’ is intussen weer gescheiden van haar man, ze heeft twee kinderen.’

Geen aangifte

Jan Roos

Dennis Schouten

Buiten Marco’s vermeende affaire met deze ‘Naomi’ spelen er volgens RoddelPraat veel ernstigere zaken rondom de zanger. ‘Marco was altijd coach bij The Voice Kids en organiseerde voor zijn artiesten altijd barbecues bij hem thuis,’ begint Dennis aan een bizar en bijna ongeloofwaardig verhaal. ‘Wat er daar zou zijn gebeurd: een moeder van een 13-jarig meisje heeft in het dagboek van haar dochter gelezen dat Marco aan haar vrouwelijke lichaamsdelen zou hebben gezeten, voor zover die al vrouwelijk zouden zijn. In het dagboek stond ook dat er iets zou zijn voorgevallen met een ander meisje van vijftien jaar oud.’ De bewuste moeder zou Marco volgens Dennis hebben geconfronteerd met haar bevindingen. ‘Die moeder is met opnameapparatuur naar Marco gegaan,’ stelt Dennis. ‘Op die opnames erkende Marco dat dit is gebeurd. De moeder durft geen aangifte te doen, om haar kind te beschermen.’ Wel heeft de moeder volgens Dennis contact gezocht met misdaadverslaggever John van den Heuvel. ‘John heeft contact gehad met die moeder. Het is niet bekend of John die opnames heeft gehoord. Wat in ieder geval een feit is, is dat hij er niets mee wilde doen. Dat klinkt logisch. The Voice is van RTL. John is vaak te zien in RTL Boulevard.’ Ook John van den Heuvel heeft kennis genomen van de RoddelPraat- geruchten over Marco’s vermeende handtastelijkheid en zijn eventuele rol daarin. ‘Ik heb de uitzending van RoddelPraat gezien,’ reageert John tegenover Story. ‘Ik ga daar helemaal niets over zeggen, behalve dat ik nooit reageer op RoddelPraat. Zeker niet als het onzin is, als het gaat om mijn rol in dit verhaal. De feiten zullen nog wel een keer aan het licht komen, denk ik. Eerder dan jullie denken. Maar verder ga ik daar niets over zeggen.’

Marco en Leontine gaven hun r elatie een tweede kans.

John van den Heuvel: ‘De feiten zullen nog wel een keer aan het licht komen, denk ik.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

‘Abrupt beëindigd’

Niet bang voor de gevolgen

De geruchten over de identiteit van de vrouw wier dochter door Marco zou zijn betast worden steeds hardnekkiger. Story spoorde haar op, en kreeg de gelegenheid haar enkele vragen te stellen. Omwille van haar haar identiteit niet bekend te maken. ‘Dit is een onderwerp waar ik mijn vingers liever niet aan brand,’ vertelt de vrouw (gegevens bekend bij de privacy en die van haar volgens Roddel-Praat door Marco betaste dochter, heeft Story besloten redactie) aan Story. Op onze herhaalde vraag wat volgens haar de waarde is van het kwaadaardige gerucht, zegt ze: ‘Geen commentaar. Ik kan hier echt niets mee nu. Ik hoop dat je dat snapt. Ik realiseer me erg goed wat mijn reactie doet. Ik ontken het namelijk niet. Maar ik bevestig het ook niet.’ Even later klinkt een mysterieus: ‘Ik kan niet anders.’ Dan: ‘Die geruchten gaan al een tijd. Puur hypothetisch: om welk kind het ook gaat, wiens dochter het ook is, als het waar is, zijn de meisjes zelf het belangrijkst. Die bepalen wat er gebeurt en in welke volgorde er iets naar buiten komt.’ De vrouw bevestigt aan Story ooit voor Marco te hebben gewerkt, en dat ze niet meer met elkaar spreken. ‘Dat is niet voor niets. Het is twee jaar geleden volledig geëscaleerd tussen Marco en mij. Toen heb ik als zzp’er onze samenwerking abrupt beëindigd. Dat was om persoonlijke redenen. Sindsdien heb ik ook geen enkel contact meer met Marco. Ik heb alle banden verbroken.’ Dat de vrouw de geruchten niet glashard ontkent, zal koren op de molen zijn van hen die ze geloven. Aan de andere kant: hoe geloofwaardig zijn geruchten over Marco die zich onfatsoenlijk zou gedragen bij minderjarige meisjes? En daarbij: hoeveel meisjes van die leeftijd zijn er die nog een ouderwets dagboek bijhouden?

War Child reageert

De vermeende onwenselijkheden van Marco bij twee minderjarige meisjes hebben ook War Child bereikt, de organisatie waaraan Marco al jarenlang als ambassadeur verbonden is. War Child zet zich in voor kansarme kinderen in oorlogsgebieden. Vrij recent werd bekend dat boegbeeld Marco niet te zien is in hun nieuwste campagne, in samenwerking met Hema. ‘Ook wij lezen de berichten op internet en hebben de uitzending (van Roddel-Praat - red.) gezien,’ vertelt War Child-woordvoerder Jeroen Kostense aan Story. ‘Marco is onze ambassadeur. Dat is nog steeds zo! Wij reageren niet op geruchten en speculaties.’ Naast alle bovengenoemde ontwikkelingen in het leven van Marco, werd vorige week ook bekend dat de zanger zijn clubtour ‘Hef je glas met mijheeft uitgesteld en bij een val van zijn fiets ernstig armletsel opliep. Het zit de zanger werkelijk niet mee. Hoewel Roddel-Praat een groot juridisch risico neemt met hun van harde bewijzen gespeende berichtgeving over Marco’s vermeende handtastelijkheid, is het gevreesde showbizz-duo niet bang voor eventuele gevolgen. ‘Dennis en ik hebben na onze uitzending niets gehoord van Marco,’ verklaart Jan aan Story. ‘Dat zegt genoeg.’ Op Story’s verzoek om een reactie hebben Marco Borsato en zijn management tot aan het ter perse gaan van deze editie geen gebruik gemaakt.

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 49 - 2021

Story - Editie 49 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer