Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

1 Marco Geeratz (50) is niet alleen haar grote, maar ook haar jeugdliefde. Als tiener paste ze op zijn kinderen. Toen ze hem jaren later op een Amsterdams terras tegenkwam, raakten ze aan de praat. Chantal gaf haar telefoonnummer, maar een date volgde pas nadat zijn relatie uitging.

Chantal vond het grote liefdesgeluk bij Marco Geeratz.

2 Op 15 december 2014 beloofden Chantal en Marco elkaar eeuwige trouw in Londen. Na de feestelijkheden in Hotel Café Royal verplaatste het gezelschap, onder wie Carlo Boszhard, Linda de Mol, Wendy van Dijk en Jelka van Houten, zich naar het superdeluxe Claridge’s Hotel voor de party.

Op haar bruiloft werd Chantal weggegeven door haar vader.

3 Voordat ze verliefd werd op Marco Geeratz, had ze relaties met presentator Johnny de Mol en voormalig soapacteur Roel Kyvelos. ‘We waren als twee kinderen in een speeltuin en hij was het jongetje dat alles durfde,’ zei Chantal over de jaren met Johnny. Met Roel ging het voorbij omdat ze meer vriendschap voor elkaar voelden dan liefde, maar: ‘Het heeft veel pijn gedaan dat we uit elkaar gingen.’

4 Met Marco kreeg ze zoons James (13) en Bobby (4). Uit een eerdere relatie heeft Marco al dochters Esmee (met wie Chantal maar 13 jaar in leeftijd scheelt) en Isaa en zoon Zion. Het woord stiefkinderen neemt Chantal nooit in de mond. ‘Ze zijn mijn bonuskinderen.’

Een samengesteld gezin. V.l.n.r.: Chantal, Isaa, Esmee, Marco, Bobby, James en Zion.

5 Manlief Marco pakt altijd uit met Chantals verjaardag. Maar hij zal haar nooit sieraden cadeau doen, omdat ze deze altijd kwijtraakt.

6 Als jong meisje had Chantal een girl-crush op Annemieke Verdoorn, de actrice uit de populaire ziekenhuisserie Medisch Centrum West.

7 Ze wil ’s nachts nooit wakker gemaakt worden. Nergens voor! Behalve als haar huis in brand staat.

Chantal en Dan zijn niet alleen collega’s, maar ook dik bevriend.

8 Chantal is goed bevriend met Dan Karaty, het voormalige Hollands Got Talent- jurylid. Op haar platform onthulde hij dat hij jarenlang verslaafd was aan alcohol. Zelf kampt ze ook met een verslaving, al valt die natuurlijk in het niet bij Dans problemen. Chantal is namelijk verslaafd aan lippenbalsem.

De zoetekauw smult van een Bossche Bol.

9 Ze is een echte dierenvriend. Vooral dol op honden, maar haar lievelingsdier is en blijft een konijn.

10 Donuts, wafels, macarons, wafels, ijs... Ze is een echte zoetekauw. Maar haar absolute guilty pleasures zijn popcorn en chocola.

Het is een vermoeiend leven als je Chantal Janzen bent...

11 Ze deinst niet snel ergens voor terug, maar laat haar niet tot grote hoogtes stijgen. Want Chantal kampt met hoogtevrees.

12 Chantal heeft een hechte band met haar vader. Maar ze ziet Joop van den Ende als haar toneelvader. Hij is ook de schoonvader van Marco’s dochter Esmee, die een relatie heeft met Joops zoon Vincent.

Met ‘toneelvader’ Joop van den Ende.

13 Dit jaar wordt Chantal oma. Bonusdochter Esmee is zwanger van haar eerste kindje.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

14 Al zes keer sleepte ze de Zilveren Televisiester voor beste presentatrice in de wacht. In 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 en 2020. Daarmee is Chantal recordhouder.

15 Vakanties brengt ze het liefst door op de Griekse eilanden; met name Mykonos is favoriet. ‘Lekker een week lang met het hele gezin in een huis aan het strand, elke dag dezelfde outfit dragen, te lang aan tafel zitten, te veel eten...’ Regelmatig gaat ze er ook even alleen met Marco tussenuit.

16 Haar favoriete parfum is Sun van Jill Sander. ‘Al jaaaaren. Mensen herkennen me er op de werkvloer zelfs aan. Je kunt gewoon ruiken of ik in the building ben.’

Vakanties, vooral in Griekenland, zijn puur genieten.

17 Ze is niet bepaald een feestbeest. Sterker nog: op feestjes wil ze het liefst onder een stolp staan. ‘Omdat ik dan alle anderen goed kan zien en toch niet met iedereen hoef te praten,’ vertelt ze in &C. ‘Feestjes en sociaal doen met mensen die ik niet ken, vind ik lastig.’

18 Ooit was Linda de Mol haar idool. Maar sinds Linda naar Talpa vertrok en het programma Chantal Blijft Slapen meenam, is de liefde sterk bekoeld.

19 Ze is in therapie gegaan, omdat ze doodsbang was voor haar stalker. ‘Dat ik werd gestalkt is iets waar ik geen controle over had, maar dat heeft mij zo beheerst. (...) Hij is heel vaak in mijn buurt geweest,’ vertelde ze aan Eva Jinek. ‘Bij mijn huis en als ik in de stad was.’

Chantal en Linda de Mol zijn geen vriendinnen meer.

20 Het meest genante moment uit haar leven was toen ze enkele jaren geleden door haar tienerzoon werd betrapt toen zij en Marco de liefde bedreven. ‘Jullie maken te veel geluid. Dat vind ik heel stom, klaagde hij,’ onthulde ze in &C.

FOTO’S EDWIN SMULDERS, INSTAGRAM, ANP

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen