Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

1 Marco Geeratz (50) is niet alleen haar grote, maar ook haar jeugdliefde. Als tiener paste ze op zijn kinderen. Toen ze hem jaren later op een Amsterdams terras tegenkwam, raakten ze aan de praat. Chantal gaf haar telefoonnummer, maar een date volgde pas nadat zijn relatie uitging.

Chantal vond het grote liefdesgeluk bij Marco Geeratz.

2 Op 15 december 2014 beloofden Chantal en Marco elkaar eeuwige trouw in Londen. Na de feestelijkheden in Hotel Café Royal verplaatste het gezelschap, onder wie Carlo Boszhard, Linda de Mol, Wendy van Dijk en Jelka van Houten, zich naar het superdeluxe Claridge’s Hotel voor de party.

Op haar bruiloft werd Chantal weggegeven door haar vader.

3 Voordat ze verliefd werd op Marco Geeratz, had ze relaties met presentator Johnny de Mol en voormalig soapacteur Roel Kyvelos. ‘We waren als twee kinderen in een speeltuin en hij was het jongetje dat alles durfde,’ zei Chantal over de jaren met Johnny. Met Roel ging het voorbij omdat ze meer vriendschap voor elkaar voelden dan liefde, maar: ‘Het heeft veel pijn gedaan dat we uit elkaar gingen.’

4 Met Marco kreeg ze zoons James (13) en Bobby (4). Uit een eerdere relatie heeft Marco al dochters Esmee (met wie Chantal maar 13 jaar in leeftijd scheelt) en Isaa en zoon Zion. Het woord stiefkinderen neemt Chantal nooit in de mond. ‘Ze zijn mijn bonuskinderen.’

Een samengesteld gezin. V.l.n.r.: Chantal, Isaa, Esmee, Marco, Bobby, James en Zion.

5 Manlief Marco pakt altijd uit met Chantals verjaardag. Maar hij zal haar nooit sieraden cadeau doen, omdat ze deze altijd kwijtraakt.

6 Als jong meisje had Chantal een girl-crush op Annemieke Verdoorn, de actrice uit de populaire ziekenhuisserie Medisch Centrum West.

7 Ze wil ’s nachts nooit wakker gemaakt worden. Nergens voor! Behalve als haar huis in brand staat.

Chantal en Dan zijn niet alleen collega’s, maar ook dik bevriend.

8 Chantal is goed bevriend met Dan Karaty, het voormalige Hollands Got Talent- jurylid. Op haar platform onthulde hij dat hij jarenlang verslaafd was aan alcohol. Zelf kampt ze ook met een verslaving, al valt die natuurlijk in het niet bij Dans problemen. Chantal is namelijk verslaafd aan lippenbalsem.

De zoetekauw smult van een Bossche Bol.

9 Ze is een echte dierenvriend. Vooral dol op honden, maar haar lievelingsdier is en blijft een konijn.

10 Donuts, wafels, macarons, wafels, ijs... Ze is een echte zoetekauw. Maar haar absolute guilty pleasures zijn popcorn en chocola.

Het is een vermoeiend leven als je Chantal Janzen bent...

11 Ze deinst niet snel ergens voor terug, maar laat haar niet tot grote hoogtes stijgen. Want Chantal kampt met hoogtevrees.

12 Chantal heeft een hechte band met haar vader. Maar ze ziet Joop van den Ende als haar toneelvader. Hij is ook de schoonvader van Marco’s dochter Esmee, die een relatie heeft met Joops zoon Vincent.

Met ‘toneelvader’ Joop van den Ende.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

13 Dit jaar wordt Chantal oma. Bonusdochter Esmee is zwanger van haar eerste kindje.

14 Al zes keer sleepte ze de Zilveren Televisiester voor beste presentatrice in de wacht. In 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 en 2020. Daarmee is Chantal recordhouder.

15 Vakanties brengt ze het liefst door op de Griekse eilanden; met name Mykonos is favoriet. ‘Lekker een week lang met het hele gezin in een huis aan het strand, elke dag dezelfde outfit dragen, te lang aan tafel zitten, te veel eten...’ Regelmatig gaat ze er ook even alleen met Marco tussenuit.

16 Haar favoriete parfum is Sun van Jill Sander. ‘Al jaaaaren. Mensen herkennen me er op de werkvloer zelfs aan. Je kunt gewoon ruiken of ik in the building ben.’

Vakanties, vooral in Griekenland, zijn puur genieten.

17 Ze is niet bepaald een feestbeest. Sterker nog: op feestjes wil ze het liefst onder een stolp staan. ‘Omdat ik dan alle anderen goed kan zien en toch niet met iedereen hoef te praten,’ vertelt ze in &C. ‘Feestjes en sociaal doen met mensen die ik niet ken, vind ik lastig.’

18 Ooit was Linda de Mol haar idool. Maar sinds Linda naar Talpa vertrok en het programma Chantal Blijft Slapen meenam, is de liefde sterk bekoeld.

19 Ze is in therapie gegaan, omdat ze doodsbang was voor haar stalker. ‘Dat ik werd gestalkt is iets waar ik geen controle over had, maar dat heeft mij zo beheerst. (...) Hij is heel vaak in mijn buurt geweest,’ vertelde ze aan Eva Jinek. ‘Bij mijn huis en als ik in de stad was.’

Chantal en Linda de Mol zijn geen vriendinnen meer.

20 Het meest genante moment uit haar leven was toen ze enkele jaren geleden door haar tienerzoon werd betrapt toen zij en Marco de liefde bedreven. ‘Jullie maken te veel geluid. Dat vind ik heel stom, klaagde hij,’ onthulde ze in &C.

FOTO’S EDWIN SMULDERS, INSTAGRAM, ANP

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 103 - 2022

Story - Editie 103 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer
MARGARITA VERLOOR IN ÉÉN KLAP HAAR DOCHTER EN KLEINDOCHTERS “Ik wilde haar zo graag nog even vasthouden”
Libelle

MARGARITA VERLOOR IN ÉÉN KLAP HAAR DOCHTER EN KLEINDOCHTERS “Ik wilde haar zo graag nog even vasthouden”

Voor Margarita Gressmann (63) heeft het leven geen betekenis meer sinds haar schoonzoon haar dochter en haar kleindochters doodschoot. “Had ik maar gezien dat het zó slecht met hem ging.”

Lees meer