Waylon: ‘Ik zou het GEWELDIG vinden’

Jurylid Waylon staat zéker open voor een terugkeer bij The Voice Of Holland. De zanger vindt het zonde dat er door toedoen van een paar mensen met slechte bedoelingen een einde is gekomen aan de succesvolle talentenshow. ’We moeten die vier niet zoveel credits geven dat zij een heel programma om zeep helpen waar ook zóveel mensen met liefde en passie aan hebben gewerkt’.

Keert Anouk tóch nog terug?

Peter van der Vorst mag Waylon direct bellen als hij besluit The Voice Of Holland terug te brengen op de Nederlandse televisie. Het programma gold jarenlang als een waar kijkcijferkanon, maar stopte per direct nadat Tim Hofman in januari aan het licht bracht dat er achter de schermen dingen gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. RTL schrapte direct alle uitzendingen en liet al snel daarna weten dat de succesvolle show voorlopig niet terugkeert op zijn zender. Marco Borsato, Jeroen Rietbergen, Ali B. en regisseur Martijn N., allen medewerkers van The Voice, zijn door justitie inmiddels officieel als verdachte van een reeks zedenmisdrijven aangemerkt en zullen de komende tijd worden verhoord. Een ander jurylid, Glennis Grace, raakte in februari in opspraak na een rel in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam. Of RTL haar wil laten terugkeren bij een mogelijk nieuw seizoen is nog niet bekend. Anouk liet al eerder weten per direct te stoppen, al vertelde de zangeres onlangs wel open te staan voor een gesprek met de zenderbazen. Of het programma überhaupt ooit terugkeert op de buis is onzeker, maar Waylon geeft de moed niet op. Aan Weekend vertelt de zanger en Voice-coach: ’Ik heb nooit gezegd dat ik dat niet zou willen. Ik ben niet zelf weggegaan bij The Voice. Ik zou het geweldig vinden om terug te komen, niet alleen voor een nieuw seizoen, maar ook om de tijd af te maken die we éigenlijk nog hadden. Het is nu zo lelijk en zo abrupt ten einde gekomen. Ik hoop dat die rehabilitatie er komt voor het programma. Ik hoef mezelf niet te rehabiliteren, maar het programma wel. Daar zou ik met liefde aan mee willen werken.’

Marco Borsato en Ali B worden binnenkort verhoord.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

’We moeten die vier niet zoveel credits geven’

Te nietig

Ook voor Waylon stopte het Voice-avontuur in januari abrupt na de uitzending van BOOS. Hij zegt nooit iets te hebben gemerkt van alle misstanden die Tim Hofman aan het licht bracht. Anouk sprak na de bewuste uitzending van ’een corrupte bende’ maar dat is volgens Waylon te kort door de bocht. ’Kijk, we weten nu een klein beetje wat er is gebeurd, we weten dat er dingen zijn voorgevallen. Althans, we weten niet alles, maar het is duidelijk in welke hoek het zit. En daar kunnen ze nu mee aan de gang. Het gaat om een beperkt aantal mensen en dat betekent dat wat Anouk zei: ’Het is één grote corrupte bende daar’, níet klopt. Er zijn mensen die ongelooflijk de fout in zijn gegaan en die hebben erg lelijke dingen gedaan, maar dat betekent niet meteen dat het hele programma en iedereen die daar maar rondloopt corrupt is. Ik denk dat we ons daar nu juíst op kunnen focussen. Voordat ik verder praat: ik bagatelliseer dit absoluut niet hè. Dat wil ik heel duidelijk maken, dat is heel belangrijk. Maar die vier die nu onder vuur liggen, zijn te nietig om dat hele programma kapot te maken. Zij zijn niet belangrijk genoeg. Dat klinkt misschien heel lullig, het waren sleutelfiguren in het programma, maar we mogen ze niet zoveel credits geven dat zij dat programma voor ál die mensen die het wél goed hebben bedoeld om zeep helpen.’

’De uitspraak ’corrupte bende’ klopt echt niet’
Mag Glennis na Jumbo-rel terugkomen?

Dit artikel komt uit:
Weekend - Editie 18 - 2022

Weekend - Editie 18 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer