Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Weg met wallen! 10 gouden tips

De een heeft meer aanleg voor wallen dan de ander. De oorzaak kan een slechte nachtrust zijn, ook leeftijd kan een rol spelen. Verder kunnen slechte gewoonten, zoals roken en overmatig alcoholgebruik, aan de basis van uw wallen liggen. Maar ook te weinig drinken of te veel zout zijn boosdoeners. Zelfs uw hoofdkussen kan een oorzaak zijn, een te plat hoofdkussen kan namelijk voor overtollige vocht- ophoping zorgen. Leuk om te weten hoe u ze krijgt, maar de hamvraag is natuurlijk: hoe komt u van die wallen af? Nou, met één van deze tips bijvoorbeeld…

TEKST: NDB TEKSTBURO

HYDRATEREN

Genoeg water drinken is een must voor een gezonde huid. Water, water en nog eens water is dus de boodschap, want ook uitdroging kan zorgen voor een ophoping van vet aan de ogen. Drink voldoende en voeg voor de afwisseling eens een schijfje citroen, sinaasappel of komkommer aan het water toe. Niet alleen lekker, ook de vitamine C uit het fruit komt uw huid ten goede.

RUGSLAPER

Heeft u in de ochtend vaak last van wallen en slaapt u ’s nachts op uw zij? Dan is het wellicht een idee om eens te proberen op uw rug te slapen. Bij het slapen op de rug krijg het vocht in uw lichaam geen kans om op te hopen rondom de ogen, hierdoor is de kans op wallen in de ochtend kleiner.

WEET WAT U EET

Voeding is van grote invloed op de kwaliteit van uw huid, dat geldt zeker voor de tere huid onder uw ogen. Heeft u vaak last van wallen? Probeer dan eens te minderen met zout en cafeïne en zet in plaats daarvan veel verse, gezonde voeding op tafel. Bent u een liefhebber van onder meer abrikozen, pistachenootjes en asperges? Dan zit u goed, want de kalium in die groenten en fruit kunnen opgezwollen ogen verminderen.

TIP VAN TOPMODELLEN

Veel topmodellen zweren bij deze schoonheidstruc: aambeienzalf. Deze zalf maakt de tere huid rond uw ogen steviger en strakker.

AFLEIDINGSMANOEUVRE

Zorg dat uw wallen niet te veel in het oog springen. Om de aandacht af te leiden van kringen en verdikkingen, brengt u geen oogpotlood of mascara aan op het onderste ooglid.

EERSTE HULP BIJ WALLEN

Staat u ’s ochtends met opgezwollen ogen voor de spiegel? Dit kan helpen:

- Leg 2 lepels een paar minuten in de diepvriezer en leg ze daarna op de huid onder uw ogen. De koude temperatuur helpt bij het vernauwen van de bloedvaten en zo trekken de wallen langzamerhand weg.

- Gekoelde plakjes komkommer kunnen wonderen doen.

- Laat 2 afgekoelde zakjes kamillethee intrekken.

- Gebruik een koud kompres, ijsblokjes of een koude handdoek.

- Drenk een watje in rozenwater en wrijf zachtjes over uw ogen. Laat het watje vervolgens minimaal 10 minuten weken op uw ogen spoel daarna goed na met water.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

PAARDENMIDDEL

Om wallen tegen te gaan, kunt u crème gebruiken met vitamine K en paardenkastanje. Volgens deskundigen helpen deze ingrediënten tegen pafferigheid en verkleuringen op de dunne huid rond de ogen.

MASSAGE

Heeft u opgezwollen ogen? Dan kunt u proberen om zelf het vocht onder uw ogen wat te herverdelen. De huid onder uw ogen is heel gevoelig, dus doe dit voorzichtig. Klop heel voorzichtig met uw ringvinger langs uw oogcontour van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Zo wordt het vocht 'herverdeeld', met een wakkerdere blik tot gevolg. Amandelolie zit vol vitaminen en mineralen die goed zijn voor uw huid. U kunt ervoor kiezen om te masseren met een paar druppeltjes amandelolie. Vergeet niet om na de massage uw huid weer af te spoelen met water.

BEPERK ZOUT

Wie te veel zout eet, loopt ook een risico op wallen. Bij het nuttigen van voedsel waar veel zout in zit, houdt u vaak veel vocht vast. Dit zorgt op zijn beurt weer voor een opgeblazen gevoel dat u de volgende ochtend terug ziet in het gezicht. Wilt u af van die wallen onder uw ogen? Beperk dan uw zoutinname.

KAMILLETHEE VOOR MOOIE OGEN

Wanneer u kamillethee drinkt voor het slapengaan, kunt u daarmee de wallen onder uw ogen verminderen. De kamille maakt u namelijk slaperig zodat u voldoende nachtrust zult krijgen. Ook vermindert het spanningen in uw gezicht waardoor donkere kringen en wallen juist ontstaan.

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer