Wesley Sneijder wil niet meer over Yolanthe praten

(FOTO’S EDWIN SMULDERS)

Wesley Sneijder in gesprek met Story’s Nick Dijkman.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Voetbalicoon Wesley Sneijder mag de laatste jaren dan vooral veelbesproken zijn om zijn turbulente huwelijk en aansluitende scheiding van Yolanthe Cabau, het is nu toch vooral zijn sociale gezicht dat in de schijnwerpers komt. Hij was al betrokken bij de Voedselbank in de Utrechtse volksbuurt Ondiep waar de oud-voetballer opgroeide, en afgelopen weekend zette Wesley bij zijn amateurvoetbalclub DHSC in Utrecht een inzamelingsactie op poten voor de slachtoffers van de vreselijke oorlog in Oekraïne. Onderdeel van die inzamelingsactie was een voetbalwedstrijd tussen Wesley en zijn vrienden en bekenden - onder wie zanger Mart Hoogkamer, Maxim Froger en de Oekraïense oud-voetballer Evgeniy Levchenko - tegen Creators FC: een verzameling influencers, onder wie ook oud-voetballer Glenn Helder en zanger Dave Dekker. Hoewel Wesley’s gelegenheidsteam de voetbalwedstrijd verloor, haalden de oud-voetballer en zijn mede-initiatiefnemers ruim 25.000 euro op. ‘Het is verschrikkelijk wat er in Oekraïne gebeurt,’ vertelt Wesley aan Story. ‘Dan is dit het minste wat we voor die mensen kunnen doen. Ik ben trots dat iedereen hier vandaag is. DHSC is een club uit een echte volksbuurt. Deze club is heel belangrijk voor mij. Ik ben hier opgegroeid en kom uit deze wijk. Ik ben trots dat ik dit mag doen. Op mijn eigen veld, mijn eigen sportveld.’ Omdat Wesley is gestopt met de trainerscursus van de KNVB, is zijn toekomst ongewis. Wel is hij actief als voetbalanalist en heeft hij een eigen wijnlijn. Hij vertrouwt Story toe: ‘Ik weet echt niet hoe mijn toekomst eruitziet. Ik leef in het hier en nu. Ik ben blij dat ik verschillende dingen mag doen en ben heel ondernemend ingesteld. Ik zie wel wat ik uiteindelijk ga doen. Ik leef van dag tot dag.’ Het is geen geheim dat Wesley lange tijd de hoop koesterde zijn huwelijk met Yolanthe te herstellen. Die hoop lijkt vervlogen nu Yolanthe openlijk flirt met Lentini Eersteling, die een verleden heeft als profvoetballer bij Sparta Rotterdam, al zijn de twee al geruime tijd niet meer samen in het openbaar gezien. ‘Het verhaal van mijn liefdesleven is bekend,’ zegt Wesley. ‘Ik doe daar geen uitspraken over.’

Dit artikel komt uit:
Story - Editie 13 - 2022

Story - Editie 13 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer