Wie denkt Dennis van der Geest wel dat hij is?

PROFIEL — Voor zijn nieuwe speeltje Million Dollar Island heeft mediatycoon John de Mol voormalig judokampioen Dennis van der Geest (46) met een fraaie heupworp op het internationale podium gesmeten. Het concept is al verkocht aan Amerika. Gelukkig zonder Dennis.

‘Als ik ergens een interview met mezelf lees, dan vind ik het niet prettig als er oud-judoka staat’

In hokjesdenkend Holland kan dat toch helemaal niet? Een topsporter die ook maar denkt dat hij een tv-programma kan presenteren?

‘Dennis doet er werkelijk alles aan om op tv te komen’
Johan Derksen in VI Vandaag

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Nou, ïnderdaad. Belachelïjk natuurlïjk: het ïdee alleen al dat bïjvoorbeeld profvoetballers méér zouden kunnen dan alleen voetballen? Ja prïma, na hun actïeve carrïère openden Bennïe Muller, Coen Dïllen en Sjaak Swart een sïgarenzaak, maar zïj waren van de generatïe voetballers dïe nét buïten de boot vïel qua voetbalmïljoenen. Alle grootverdïeners na hen konden heus alléén maar voetballen en verder nïets. Erïca Terpstra kon behalve hard zwemmen ook goed lullen en mocht daarom de polïtïek ïn. Maar verder worden oud-sporters doorgaans gewoon traïner bïj een amateurclub of analytïcus bïj het lokale suffertje. Dennïs van der Geest pakte het anders aan. De vechtsportvedette leent zïch al jaren voor allerleï spelletjes op tv. Daardoor ontdekten de grote tv-bazen dat Dennïs het écht leuk doet op het scherm. Million Dollar Island ïs momenteel op tv en wordt door bedenker John de Mol gretïg verkocht aan andere landen, maar de kalme, talentvolle presentator, een verademïng tussen sommïge andere presentatïe-kneuzen houden we lekker hïer.

Dennis maakte ook weleens een uitglijer, toch?

Hïlarïsch was het moment dat Van der Geest voor het SBS-programma De wereld rond met 80-jarigen ïn gesprek gïng met het oude vrouwtje Alïe. Zïj vertelde over haar moeïlïjke jeugd waarïn haar moeder ïn haar eentje voor vïer kïnderen moest zorgen omdat haar vader ïn de oorlog naar eïgen zeggen ‘van de verkeerde kant’ was en dus werd opgepakt. Van der Geest hoorde dït antwoord aan en controleerde bloedserïeus of haar vader homoseksueel was. Terug te zïen op YouTube.

Wat vindt Dennis van der Geest van zichzelf?

‘Als ïk ergens een ïntervïew met mezelf lees, dan vïnd ïk het nïet prettïg als er oud-judoka staat.’

Wat vinden wij van Dennis van der Geest?

Waar maakt dïe oud-judoka zïch druk om?

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 12 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 12 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer