Wie denkt dj Hardwell wel dat hij is?

PROFIEL — In 2018 leek dj Hardwell een beetje door te draaien. Daarom kondigde hij een pauze aan voor onbepaalde tijd. Die is nu voorbij; oordopjes in de aanslag dus!

Nu maak ik de muziek die ikzelf mooi vind

Hé, wat opvallend: dj Hardwell keert terug. Hij had ons toch beloofd te stoppen?

Die plagende vraag zal velen doen fronsen, want als dj was Hardwell ongekend populair over de hele wereld en zeker ook in zijn eigen geboorteland. De bonkende en beatende Bredanaar strooide zijn dance, hardstyle en house genadeloos over ons heen en met groot succes: in 2013 en 2014 stond hij op nummer 1 in de top 100-dj-lijst van DJ Magazine. Het razende artiestenbestaan betekende voor de man die in 1988 als Robbert van de Corput ter wereld kwam, op een gegeven moment alleen nog maar touren, reizen, draaien, eten en slapen. Als hij ’s ochtends zijn ogen opendeed, moesten ze hem eerst influisteren of hij zich in Verweggistan, Timboektoe of de Filistijnen bevond. De dj maakte in augustus 2018 bekend voor onbepaalde tijd een pauze te nemen omdat hij ten onder dreigde te gaan aan deze idiote werkdruk. Zijn laatste optreden was tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober 2018. Toen liet Hardwell al wel doorschemeren dat hij ooit terug zou komen.

‘Hardwell hoort niet meer bij de 100 populairste dj’s ter wereld’ journalist Eddy Jansen in BN/De Stem

Waarom doet hij dat uitgerekend nu?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Zijn trommelvliezen begonnen te beatpompen van ongeduld, zijn draaitafel kreeg spontaan basjeuk. Van de Corput zegt in zijn sabbatical jaren met volle teugen van alle vrije tijd te hebben genoten. Hij heeft een heel ander leven geleid en heeft zich naar eigen zeggen weer leren kennen, zo legde hij uit in de Revealed Podcast: ‘Ik heb ontdekt hoe het normale leven eruitziet: boodschappen doen, tijd doorbrengen met mijn ouders, verjaardagen van vrienden bezoeken. Dat kon eerst niet. Ik was altijd aan het touren.’ De Nederlandse dj maakte bekend dat hij dit jaar op wereldtournee gaat en dat hij met een nieuw album komt.

Wat vindt dj Hardwell van zichzelf?

‘Nu maak ik de muziek die ikzelf mooi vind.’

Wat vinden wij van dj Hardwell?

Muziek die hijzelf mooi vindt? Het zou een stunt zijn als Hardwell met een tour en nieuw album komt vol Hollandse volksliedjes en zigeunermuziek à la Django Wagner...

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen