Wie denkt dj Hardwell wel dat hij is?

PROFIEL — In 2018 leek dj Hardwell een beetje door te draaien. Daarom kondigde hij een pauze aan voor onbepaalde tijd. Die is nu voorbij; oordopjes in de aanslag dus!

Nu maak ik de muziek die ikzelf mooi vind

Hé, wat opvallend: dj Hardwell keert terug. Hij had ons toch beloofd te stoppen?

Die plagende vraag zal velen doen fronsen, want als dj was Hardwell ongekend populair over de hele wereld en zeker ook in zijn eigen geboorteland. De bonkende en beatende Bredanaar strooide zijn dance, hardstyle en house genadeloos over ons heen en met groot succes: in 2013 en 2014 stond hij op nummer 1 in de top 100-dj-lijst van DJ Magazine. Het razende artiestenbestaan betekende voor de man die in 1988 als Robbert van de Corput ter wereld kwam, op een gegeven moment alleen nog maar touren, reizen, draaien, eten en slapen. Als hij ’s ochtends zijn ogen opendeed, moesten ze hem eerst influisteren of hij zich in Verweggistan, Timboektoe of de Filistijnen bevond. De dj maakte in augustus 2018 bekend voor onbepaalde tijd een pauze te nemen omdat hij ten onder dreigde te gaan aan deze idiote werkdruk. Zijn laatste optreden was tijdens het Amsterdam Dance Event in oktober 2018. Toen liet Hardwell al wel doorschemeren dat hij ooit terug zou komen.

‘Hardwell hoort niet meer bij de 100 populairste dj’s ter wereld’ journalist Eddy Jansen in BN/De Stem

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Waarom doet hij dat uitgerekend nu?

Zijn trommelvliezen begonnen te beatpompen van ongeduld, zijn draaitafel kreeg spontaan basjeuk. Van de Corput zegt in zijn sabbatical jaren met volle teugen van alle vrije tijd te hebben genoten. Hij heeft een heel ander leven geleid en heeft zich naar eigen zeggen weer leren kennen, zo legde hij uit in de Revealed Podcast: ‘Ik heb ontdekt hoe het normale leven eruitziet: boodschappen doen, tijd doorbrengen met mijn ouders, verjaardagen van vrienden bezoeken. Dat kon eerst niet. Ik was altijd aan het touren.’ De Nederlandse dj maakte bekend dat hij dit jaar op wereldtournee gaat en dat hij met een nieuw album komt.

Wat vindt dj Hardwell van zichzelf?

‘Nu maak ik de muziek die ikzelf mooi vind.’

Wat vinden wij van dj Hardwell?

Muziek die hijzelf mooi vindt? Het zou een stunt zijn als Hardwell met een tour en nieuw album komt vol Hollandse volksliedjes en zigeunermuziek à la Django Wagner...

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 14 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 14 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer