Wie denkt Hans Kazàn wel dat hij is?

PROFIEL — Hans Kazàn (68) heeft een magisch mooie prijs gekregen van de International Brotherhood of Magicians, terwijl hij jaren geleden werd uitgekotst door de Nederlandse Magische Unie. Zwarte magie?

Overreden door een goocheltruck, getroffen door de goochel-griep, overleden aan een tover-dosis en tóch op Twitter!

Hans Kazàn? Lééft die nog?

Ja hállo, en hoe! Hij woont al sinds mensenheugenis lekker in het Zuid-Spaanse Marbella waar hij het hele jaar van heerlijk weer geniet en niet voortdurend wordt lastiggevallen door selfiejagend klootjesvolk. Alleen voor grote klussen met vette bedragen komt hij zijn bedje nog uit en pakt hij het vliegtuig naar ons kille kikkerlandje. De godfather der goochelkunsten is inmiddels grootvader van negen goochemerds en ziet zijn kleinkinderen met de regelmaat van Hans Klok, want zijn kinderen wonen bijna allemaal in de buurt in Spanje.

Vanwaar de prijs?

Hans Kazàn ontving een prestigieuze internationale prijs voor zijn goochelkunsten, de International Brotherhood of Magicians. De illusionist, die al meer dan vijftig jaar in de spotlights zijn kunsten vertoont, reageerde ontroerd: ‘Deze prijs zag ik echt niet aankomen. Zeker omdat het ook nog eens om een speciale Fred Kaps Ring gaat, de Nederlandse goochelaar die ik altijd heb aanbeden.’

‘Sommige grappen die Hans maakt zijn erg flauw’ aldus www.thebestsocial.media

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Wel tof toch, dat hij de prijs nog bij leven in ontvangst kan nemen?

Het had weinig gescheeld, of de kinderen hadden het via een krantenberichtje moeten vernemen. In 2008 deed Kazàn met zijn familie mee aan het tv-programma Groeten uit de rimboe. Hij verbleef bij de Samburu-stam in de jungle van Kenia. Volgens het stamhoofd was het heel onveilig om het kamp te verlaten, maar Hans’ vrouw Wendy wilde wat privacy om zich te wassen. Ze wandelden weg richting een prachtig natuurgebied, maar ineens stond daar een gigantische aap voor hun neus. Het doodsbange koppel bewoog niet totdat de aap weer verdween. Achteraf hoorden ze dat de aap hen levend had kunnen verscheuren.

Wat vindt Hans Kazàn van zichzelf?

‘Overreden door een goocheltruck, getroffen door de goochelgriep, overleden aan een tover-dosis en tóch op Twitter!’

Wat vinden wij van Hans Kazàn?

Wij zijn bewonderaar van deze tovenaar en feliciteren hem met slingers voor zijn magische vingers!

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 41 - 2021

Nieuwe Revu - Editie 41 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit
Story

‘We kúnnen nu niet eens trouwen’ Hans Klok stelt zomerbruiloft uit

Een paar maanden geleden wist Hans Klok het zeker: hij wilde in augustus op het strand naast zijn circustent trouwen met zijn grote liefde Dann van Ling. Maar de plannen zijn gewijzigd!

Lees meer
Jouw vrouw, mijn vrouw
Panorama

Jouw vrouw, mijn vrouw

In Den Helder nemen mariniers van mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen afscheid van hun geliefden voordat ze afreizen naar de Middellandse Zee. Daar sluiten zij zich aan bij een divisie van de NAVO die zich daar permanent bezighoudt met het opsporen en onschadelijk maken van mijnen. Veertig mariniers zijn zo’n vijftien weken van huis, maar daar gaat het nu even niet om. Belangrijker is: bij wie van deze mariniers hoort deze dame? Of hoort ze bij geen beiden en kijken ze alleen hun ogen uit? Zouden ze aan haar denken als ze op volle zee zijn? En als ze bij geen van beiden hoort, wie van de twee zet dan nog even snel de eerste stap voordat ze vertrekken? Want bang om een blauwtje te lopen hoeven ze niet te zijn:…

Lees meer
Vooruit, nog ééntje dan…
Flair

Vooruit, nog ééntje dan…

En dan krijg je een drieling. De eerste reactie? Vette paniek. Maar daarna is het een kwestie van alles nemen zoals het komt, weten Anouk, Wendy en Lidy. “De wasmachine staat non-stop aan, helemaal nu ze alle drie in de kwijlfase zitten.”

Lees meer
“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”
Libelle

“Die negenhonderd gulden gaf ik diezelfde dag nog uit”

Wie heeft vroeger die eindeloze zomervakantie níet gevuld met geweldig, leerzaam, oersaai, goed- of juist slechtbetaald vakantiewerk? Zestien vrouwen over dat ene onvergetelijke zomerbaantje.

Lees meer
‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'
Margriet

‘Nee, ik heb geen kinderen (EN DAT IS PRIMA)'

Kinderen krijgen, moeder worden... Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Carla, Eri en Ypie zijn, om verschillende redenen, kinderloos gebleven en dat is helemaal goed zo.

Lees meer