Wie denkt Hans Kazàn wel dat hij is?

PROFIEL — Hans Kazàn (68) heeft een magisch mooie prijs gekregen van de International Brotherhood of Magicians, terwijl hij jaren geleden werd uitgekotst door de Nederlandse Magische Unie. Zwarte magie?

Overreden door een goocheltruck, getroffen door de goochel-griep, overleden aan een tover-dosis en tóch op Twitter!

Hans Kazàn? Lééft die nog?

Ja hállo, en hoe! Hij woont al sinds mensenheugenis lekker in het Zuid-Spaanse Marbella waar hij het hele jaar van heerlijk weer geniet en niet voortdurend wordt lastiggevallen door selfiejagend klootjesvolk. Alleen voor grote klussen met vette bedragen komt hij zijn bedje nog uit en pakt hij het vliegtuig naar ons kille kikkerlandje. De godfather der goochelkunsten is inmiddels grootvader van negen goochemerds en ziet zijn kleinkinderen met de regelmaat van Hans Klok, want zijn kinderen wonen bijna allemaal in de buurt in Spanje.

Vanwaar de prijs?

Hans Kazàn ontving een prestigieuze internationale prijs voor zijn goochelkunsten, de International Brotherhood of Magicians. De illusionist, die al meer dan vijftig jaar in de spotlights zijn kunsten vertoont, reageerde ontroerd: ‘Deze prijs zag ik echt niet aankomen. Zeker omdat het ook nog eens om een speciale Fred Kaps Ring gaat, de Nederlandse goochelaar die ik altijd heb aanbeden.’

‘Sommige grappen die Hans maakt zijn erg flauw’ aldus www.thebestsocial.media

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Wel tof toch, dat hij de prijs nog bij leven in ontvangst kan nemen?

Het had weinig gescheeld, of de kinderen hadden het via een krantenberichtje moeten vernemen. In 2008 deed Kazàn met zijn familie mee aan het tv-programma Groeten uit de rimboe. Hij verbleef bij de Samburu-stam in de jungle van Kenia. Volgens het stamhoofd was het heel onveilig om het kamp te verlaten, maar Hans’ vrouw Wendy wilde wat privacy om zich te wassen. Ze wandelden weg richting een prachtig natuurgebied, maar ineens stond daar een gigantische aap voor hun neus. Het doodsbange koppel bewoog niet totdat de aap weer verdween. Achteraf hoorden ze dat de aap hen levend had kunnen verscheuren.

Wat vindt Hans Kazàn van zichzelf?

‘Overreden door een goocheltruck, getroffen door de goochelgriep, overleden aan een tover-dosis en tóch op Twitter!’

Wat vinden wij van Hans Kazàn?

Wij zijn bewonderaar van deze tovenaar en feliciteren hem met slingers voor zijn magische vingers!

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 41 - 2021

Nieuwe Revu - Editie 41 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Ze riepen: rot op naar je eigen land’
Mezza

‘Ze riepen: rot op naar je eigen land’

Als twaalfjarige Woonde ze eenzaam en alleen in Leiden. Ze zwierf over straat, werd moeder van vier kinderen en belandde uiteindelijk in de Amsterdamse gemeenteraad. En nu is KARInA SCHAAPMAN (61) wereldberoemd dankzij haar kinderboekenserie Het Muizenhuis. ‘Ik gun elk kind een leven waarin het zich veilig, warm en geliefd voelt.’

Lees meer
‘Ik dacht dat mijn pech erop zat’
Flair

‘Ik dacht dat mijn pech erop zat’

In 2020 werd de grond onder de voeten van presentatrice Chimène van Oosterhout (57) weggeslagen: voor de derde keer kreeg ze de diagnose borstkanker. De eerste twee keer hield ze het stil, nu is ze er wel open over. “Ik haal er kracht uit dat ik anderen kan helpen met het pad dat ik aflegde.”

Lees meer
‘Wat een snoepwinkel is Tinder’
Weekend

‘Wat een snoepwinkel is Tinder’

Angela Groothuizen keek wel even vreemd op toen haar man Rob haar na een relatie van 30 jaar ineens vertelde dat hij liever alleen was. Ze besloten apart van elkaar te gaan wonen en zijn sindsdien meer vrienden dan geliefden. Vandaar dat Angela besloot zich aan te melden bij Tinder. ’Sindsdien swipe ik me suf.’

Lees meer
‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’
Mijn Geheim

‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’

Intens blij was Tara (29) toen ze zo’n zes jaar geleden een borstvergroting kreeg. Tot het de boosdoener bleek van haar lange waslijst aan lichamelijke klachten: door de lekkende siliconenimplantaten kwamen er gifstoffen in haar lichaam terecht. Of haar gezondheid blijvende schade heeft opgelopen, kan alleen de tijd uitwijzen. “Ik wil vrouwen waarschuwen en ze ervan overtuigen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn.”

Lees meer
Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’
Flair

Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’

In het coronajaar waarin ze niet kon optreden, was er gelukkig wel veel televisiewerk voor zangeres Samantha Steenwijk (35). Daarnaast schreef ze een stapel liedjes, want ze wilde zich vooral nuttig maken. “Stilzitten is niks voor mij. Ik vond dat er ook iets goeds moest voortkomen uit zo’n vreselijk jaar.”

Lees meer