Wie denkt Henk Westbroek wel dat hij is?

PROFIEL — Slingers aan de wand, want Henk Westbroek is 70 jaar. De man die nooit om een mening verlegen zit, is still going strong. Enkele jaren geleden kondigde hij zijn pensioen aan, maar de zanger komt nu met een nieuwe plaat en denkt zelfs weer aan optreden.

Ik ben in de hoogste versnelling op weg naar het einde

Groot geheim in jeugd

Op 27 februari 1952 werd Henk het woensdag-kind van Nel van Leur, maar het duurde vervolgens nog zeventien jaar voordat hij daarachter kwam. Schepper Nel hield in haar jonge jaren namelijk nogal van een robbertje stoeien tussen de lakens, maar als ongehuwde vrouw in de jaren 50 zwanger raken was nog net geen reden om gestenigd te worden. Met het schaamrood op de kaken vertrok ze uit Utrecht en liet ze Henk achter bij tante Nel, die zich over hem ontfermde. Henk: ‘Pas op mijn zeventiende vertelde Nel dat ze eigenlijk mijn moeder was. Ma janken, tante janken. Het was één natte boel, daar aan die keukentafel.’

Duizend hokjes

Henk mag dan wel de geschiedenisboekjes ingaan als muzikant, maar hij studeerde af in algemene sociologie en ging aan de slag als bibliothecaris. In de jaren daarna presenteerde hij een stevige rits aan radio- en tv-programma’s, werd hij kroegbaas van café Stairway to Heaven en was hij tussen 1998 en 2002 politiek actief voor Leefbaar Utrecht en Leefbaar Nederland. Zijn grootste wapenfeiten zijn echter toch pareltjes van platen, als Gijzelaar, Zelfs je naam is mooi, Sinterklaas (Wie kent hem niet) en België, dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert.

Wat vindt Henk Westbroek van zichzelf?

‘Zeventig worden is geen feest, want fysiek hobbel ik achteruit. Ik ben in de hoogste versnelling op weg naar het einde. Dat is niet leuk, maar het is dragelijk.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Wat vinden wij van Henk Westbroek?

Een man met het hart op de tong... en op de tong... en op de tong. Hij zit werkelijk nooit om een scherpe mening verlegen. Eerlijk is eerlijk: bel je Henk voor een leuke quote, dan levert dat altijd iets interessants op.

‘Henk moet enorm op zijn hoge bloeddruk letten, want hij is een oude brombeer geworden. Dat mag ook. Het past lekker bij hem. Hij heeft er de stem en het hoofd voor’
Guido den Aantrekker in Shownieuws

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 9 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 9 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer