Wie denkt Koffietijd wel dat zij is?

PROFIEL — Ruim twaalf jaar nadat het in 2010 terugkeerde op de buis, komt er bij RTL 4 noodgedwongen een einde aan Koffietijd. Wie brengt de verdrietige presentatrices een bakkie troost?

De trouwe schare fans blijkt niet groot genoeg

Plotseling wordt de stekker uit Koffietijd getrokken; is dat wel zuivere koffie?

Het is in ieder geval geen op zichzelf staande beslissing van RTL. Koffietijd wordt gesteund, gesponsord en grof gezegd gewoon gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij en Vrienden-Loterij. Volgens de sponsoren bereikt Koffietijd niet meer voldoende kijkers. En dus eindigt het even gezellige als gezapige koffieleutmagazine in mei 2023. Ontzettend teleurstellend voor alle werkeloze uitslapers, bankhangers, stofzuigers en dagdromers voor wie een uurtje Koffietijd van 10.00-11.00 uur het anker van de dag betekende. Die komen straks pas echt op de koffie als er geen ochtendtelevisie meer wordt uitgezonden.

Gaan we Koffietijd missen?

Natuurlijk niet. ’s Ochtends al tv-kijken is volgens velen geestdodend. Bovendien, in de huiskamers waar de hele dag de tv aan staat om toch maar iets van geluid in huis te horen, weet men vast wel een andere zender te vinden voor wat achtergrondgeroezemoes. Inhoudelijk en journalistiek stelde het programma geen ene mallemoer voor. Het wereldnieuws werd nagekauwd, lokale helden geëerd en BN’ers mochten met koffie en koekjes komen keuvelen over hun nieuwste liedje, rol, boek, recept of hun pas aangeschafte grote Egyptische renmuis. Om humoristisch terug te blikken had Eva Jinek in haar talkshow onlangs een aantal memorabele Koffietijd-momenten op een rijtje gezet. Zo zagen we de maat van een bh als onderwerp behandeld worden, waarna Loretta Schrijver in één adem doorschakelde naar Osama Bin Laden in de nieuwe roman van Leon de Winter. Hilariteit. Of er zich voor de presentatrices Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens nog wel een nieuwe klus op tv zal aandienen? Dat blijft koffiedik kijken.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis
‘Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken’
Daan Peters, namens de loterijorganisaties

Wat vindt Koffietijd van zichzelf ?

‘De trouwe schare fans blijkt niet groot genoeg.’ (RTL-directeur Peter van der Vorst)

Wat vinden wij van Koffietijd?

Een beetje gezelschap, wat tijd voor jezelf, het helpt je de dag door? Dat zal gerust, maar vanaf mei 2023 hebben we maar mooi nóg wat meer tijd voor onszelf.

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen