Tijdschrift.nl logo
rubrieken

Wie denkt Koffietijd wel dat zij is?

PROFIEL — Ruim twaalf jaar nadat het in 2010 terugkeerde op de buis, komt er bij RTL 4 noodgedwongen een einde aan Koffietijd. Wie brengt de verdrietige presentatrices een bakkie troost?

TEKST ANDRIES JELLE DE JONG
FOTOGRAFIE BRUNO PRESS

De trouwe schare fans blijkt niet groot genoeg

Plotseling wordt de stekker uit Koffietijd getrokken; is dat wel zuivere koffie?

Het is in ieder geval geen op zichzelf staande beslissing van RTL. Koffietijd wordt gesteund, gesponsord en grof gezegd gewoon gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij en Vrienden-Loterij. Volgens de sponsoren bereikt Koffietijd niet meer voldoende kijkers. En dus eindigt het even gezellige als gezapige koffieleutmagazine in mei 2023. Ontzettend teleurstellend voor alle werkeloze uitslapers, bankhangers, stofzuigers en dagdromers voor wie een uurtje Koffietijd van 10.00-11.00 uur het anker van de dag betekende. Die komen straks pas echt op de koffie als er geen ochtendtelevisie meer wordt uitgezonden.

Gaan we Koffietijd missen?

Natuurlijk niet. ’s Ochtends al tv-kijken is volgens velen geestdodend. Bovendien, in de huiskamers waar de hele dag de tv aan staat om toch maar iets van geluid in huis te horen, weet men vast wel een andere zender te vinden voor wat achtergrondgeroezemoes. Inhoudelijk en journalistiek stelde het programma geen ene mallemoer voor. Het wereldnieuws werd nagekauwd, lokale helden geëerd en BN’ers mochten met koffie en koekjes komen keuvelen over hun nieuwste liedje, rol, boek, recept of hun pas aangeschafte grote Egyptische renmuis. Om humoristisch terug te blikken had Eva Jinek in haar talkshow onlangs een aantal memorabele Koffietijd-momenten op een rijtje gezet. Zo zagen we de maat van een bh als onderwerp behandeld worden, waarna Loretta Schrijver in één adem doorschakelde naar Osama Bin Laden in de nieuwe roman van Leon de Winter. Hilariteit. Of er zich voor de presentatrices Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens nog wel een nieuwe klus op tv zal aandienen? Dat blijft koffiedik kijken.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
‘Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken’
Daan Peters, namens de loterijorganisaties

Wat vindt Koffietijd van zichzelf ?

‘De trouwe schare fans blijkt niet groot genoeg.’ (RTL-directeur Peter van der Vorst)

Wat vinden wij van Koffietijd?

Een beetje gezelschap, wat tijd voor jezelf, het helpt je de dag door? Dat zal gerust, maar vanaf mei 2023 hebben we maar mooi nóg wat meer tijd voor onszelf.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer