Wie denkt Martien Meiland wel dat hij is?

PROFIEL — Martien Meiland (60): omhooggevallen door de gewenste hysterie van een tv-programma en nu van hot naar her verhuizen op zoek naar privacy en rust. Dít is wat tijdelijke reality-rijkdom met mensen doet...

Als de kijkers zeggen: wat hangt die Martien ons de keel uit, is dat echt geen ramp

Wat een onrust in de familie. Waarom blijft die Martien niet even een poosje rustig op z’n krent zitten rentenieren?

‘Hij moet nu wel uitkijken. Het begint een beetje gênant te worden’
René van der Gijp over Meilands sterren-gedrag in Veronica Inside

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Het begint allemaal in 2007. Erica Renkema en Martien Meiland gaan in Frankrijk het leven van kasteelheer en -dame leiden. Het verwaarloosde kasteel dat ze kopen, wordt in enkele maanden tijd omgetoverd tot een waar paleis. Maar het verzorgen van gasten blijkt een helse klus die vrijwel al hun vrije tijd opslokt. Naast die stress blijkt er een privacyprobleem. Uitgeput door hun eigen B&B keert het gezin in 2020 met hangende pootjes terug naar Nederland. Ze kopen een ruime woonboerderij in Hengelo, met een lekker hoog hekwerk en intercom op flinke afstand voor de rust. Maar binnen de kortste keren blijkt dat de gescheiden samenlevende Erica en Martien de gemeenteregels overtreden met het apart bewonen van verschillende gedeelten van de boerderij. Hup, huis weer in de verkoop en halsoverkop naar Noordwijk, waar een kast van een huis van 2,7 miljoen wordt gekocht, op loopafstand van het strand. Goed? Niet goed. De onvrede over hun super-de-luxe villa groeit met de dag: ‘Dit huis is gewoon te druk. Elke dag staan er mensen voor de deur, het is dus eigenlijk een miskoop.’ Het huis staat in de verkoop en het voormalige echtpaar heeft inmiddels in hetzelfde Noordwijk een enorme villa gekocht met meer privacy.

Elke verhuisactie genereert weer media-aandacht, huizenprijzen en binnenkijkfoto’s waar we met z’n allen van smullen. Wat is het probleem?

Het probleem schuilt ’m in de heer des huizes, die bij velen inmiddels een allergische reactie opwekt. Het luxeleventje dat hij leidt, de vele onrustige verhuizingen en hoe hij omgaat met de roem, levert hem stevige kritiek op.

Wat vindt Martien Meiland van zichzelf?

‘Als de kijkers zeggen: wat hangt die Martien ons de keel uit, is dat echt geen ramp’

Wat vinden wij van Martien Meiland?

Het is maar goed dat hij uit de kast is gekomen. Zeker voor de verhuizers kan zo’n meubel nog heel wat wegen met Meiland er nog steeds in.

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 38 - 2021

Nieuwe Revu - Editie 38 - 2021
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Wat een snoepwinkel is Tinder’
Weekend

‘Wat een snoepwinkel is Tinder’

Angela Groothuizen keek wel even vreemd op toen haar man Rob haar na een relatie van 30 jaar ineens vertelde dat hij liever alleen was. Ze besloten apart van elkaar te gaan wonen en zijn sindsdien meer vrienden dan geliefden. Vandaar dat Angela besloot zich aan te melden bij Tinder. ’Sindsdien swipe ik me suf.’

Lees meer
‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’
Mijn Geheim

‘Dat gif kan nu overal in mijn lichaam zitten’

Intens blij was Tara (29) toen ze zo’n zes jaar geleden een borstvergroting kreeg. Tot het de boosdoener bleek van haar lange waslijst aan lichamelijke klachten: door de lekkende siliconenimplantaten kwamen er gifstoffen in haar lichaam terecht. Of haar gezondheid blijvende schade heeft opgelopen, kan alleen de tijd uitwijzen. “Ik wil vrouwen waarschuwen en ze ervan overtuigen dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn.”

Lees meer
Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’
Flair

Samantha steenwijk ‘Alle steenwijkjes zijn doordrammers’

In het coronajaar waarin ze niet kon optreden, was er gelukkig wel veel televisiewerk voor zangeres Samantha Steenwijk (35). Daarnaast schreef ze een stapel liedjes, want ze wilde zich vooral nuttig maken. “Stilzitten is niks voor mij. Ik vond dat er ook iets goeds moest voortkomen uit zo’n vreselijk jaar.”

Lees meer
Vader Mart Hoogkamer verlaat gezin
Story

Vader Mart Hoogkamer verlaat gezin

Politie trof hem beschonken op straat aan In zijn megahit Ik ga zwemmen (in Bacardi Lemon) zingt Mart Hoogkamer (23) over de vrolijke kanten van alcoholgebruik. Buiten de schijnwerpers heeft de zanger echter te maken met de schaduwkant van drankgebruik. In de documentaire 3Doc: Van vader op zoon, wordt een schokkend beeld gegeven van het leven van de jonge zanger. Marts vader Mart senior brak op vijftienjarige leeftijd door als zanger, nadat hij werd ontdekt door Willem van Kooten. Na twee plaatjes was het echter gedaan met zijn carrière en Mart senior had moeite dat te accepteren, wat leidde tot periodes van extreem alcoholgebruik. Met alle gevolgen van dien. In de docu is te zien dat Mart op de plek staat waar hij ooit zijn dronken vader moest wegtillen, nadat hij…

Lees meer
‘Ineens ging de rem eraf en werd ik stronteigenwijs’ Crematorium- en Business Class-baas Harry Mens
Panorama

‘Ineens ging de rem eraf en werd ik stronteigenwijs’ Crematorium- en Business Class-baas Harry Mens

Harry Mens is op de zondagochtend-tv niet stuk te krijgen. Al bijna een kwart eeuw is hij de gastheer van Business Class, het programma waarin ondernemers in de watten worden gelegd. Een tragische gebeurtenis uit zijn jeugd was de kickstart voor een succesvolle carrière als ondernemer. “Het heeft heel veel nadelen als je vader jong doodgaat, maar zeker ook voordelen.”

Lees meer