Wie denkt Nicolette van Dam wel dat zij is?

PROFIEL — Ze heeft zo’n beetje in elke tak van ondernemersland een vinger in de pap. Maar diezelfde pap schijnt bij Brasserie Van Dam niet zo smakelijk te zijn volgens een podcast van De Mediameiden. Raakt Nicolette van Dam (37) van de kook?

Ik heb heel wat potjes zitten janken om die lockdown

Zo’n net meiske, die Nicolette van Dam. Hoezo zou zij zo vies zijn dan?

Laten we dat eerst even nuanceren. We hebben het over één rellerige podcast van twee opgeschoten mediameiden die het elders nét niet hebben gemaakt. Zo was Fanny van de Reijt slechts vijf maanden redacteur bij Media Inside voordat ze daar de medialaan werd uitgestuurd. Daarvoor nam ze de telefoon aan bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Ook was ze redacteur bij de talkshows M en De Vooravond: programma’s die uit ellende inmiddels zijn gestopt. Zegt genoeg over foute Fanny, naar wij dachten. Haar afkraakvriendin Tamar Bot heeft wat voet-afdrukjes achtergelaten bij de NTR en de VPRO, maar daar waren ze al gauw genezen van haar. Flauwe carrières dus van deze nieuwe wannabesterren aan het showbizzverslaggevers-firmament, die ongezouten kritiek spuwen op Nico-lette van Dam.

Wat mankeerde er volgens de podcastende pestmeiden precies aan de service?

‘Yummy Veggie Candy van Nico-lette van Dams merk Lets is door consumenten gekozen als meest misleidende product van 2021’ aldus gezondeten.nl

Van alles, maar dan wel op mierenneukniveau. ‘Fanny & Tammy’ hadden voor hun eerste eigen grotemensenpodcast waarschijnlijk wat spraakmakende content nodig en vonden het wel sappig om een tartaartje, een slaatje en een bakje mayo totaal naar de filistijnen te recenseren. Niet helemaal eerlijk, voor wie weet hoe zwaar Brasserie Van Dam het te verduren heeft gehad in coronatijd. Met die vervelende coronageschiedenis, alle getoonde wilskracht en de verrassende ondernemingslust als achtergrondinformatie, hadden de ervaren mediameiden wellicht hun klacht over de zalm en de mayo even kunnen aankaarten bij de bediening, in plaats van met hun eerste podcast te willen scoren over de rug van de hardwerkende en veelzijdige Nicolette van Dam.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Wat vindt Nicolette van Dam van zichzelf?

‘Ik heb heel wat potjes zitten janken om die lockdown.’

Wat vinden wij van Nicolette van Dam?

Misschien heeft haar brasserie een zouteloos dagje gehad toen de smakeloze Mediameidenmonsters kwamen schranzen en zuipen, maar voor ons is Nicolette zeker nog niet afgeserveerd!

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen