Wie denkt Nicolette van Dam wel dat zij is?

PROFIEL — Ze heeft zo’n beetje in elke tak van ondernemersland een vinger in de pap. Maar diezelfde pap schijnt bij Brasserie Van Dam niet zo smakelijk te zijn volgens een podcast van De Mediameiden. Raakt Nicolette van Dam (37) van de kook?

Ik heb heel wat potjes zitten janken om die lockdown

Zo’n net meiske, die Nicolette van Dam. Hoezo zou zij zo vies zijn dan?

Laten we dat eerst even nuanceren. We hebben het over één rellerige podcast van twee opgeschoten mediameiden die het elders nét niet hebben gemaakt. Zo was Fanny van de Reijt slechts vijf maanden redacteur bij Media Inside voordat ze daar de medialaan werd uitgestuurd. Daarvoor nam ze de telefoon aan bij De Wereld Draait Door en RTL Late Night. Ook was ze redacteur bij de talkshows M en De Vooravond: programma’s die uit ellende inmiddels zijn gestopt. Zegt genoeg over foute Fanny, naar wij dachten. Haar afkraakvriendin Tamar Bot heeft wat voet-afdrukjes achtergelaten bij de NTR en de VPRO, maar daar waren ze al gauw genezen van haar. Flauwe carrières dus van deze nieuwe wannabesterren aan het showbizzverslaggevers-firmament, die ongezouten kritiek spuwen op Nico-lette van Dam.

Wat mankeerde er volgens de podcastende pestmeiden precies aan de service?

‘Yummy Veggie Candy van Nico-lette van Dams merk Lets is door consumenten gekozen als meest misleidende product van 2021’ aldus gezondeten.nl

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Van alles, maar dan wel op mierenneukniveau. ‘Fanny & Tammy’ hadden voor hun eerste eigen grotemensenpodcast waarschijnlijk wat spraakmakende content nodig en vonden het wel sappig om een tartaartje, een slaatje en een bakje mayo totaal naar de filistijnen te recenseren. Niet helemaal eerlijk, voor wie weet hoe zwaar Brasserie Van Dam het te verduren heeft gehad in coronatijd. Met die vervelende coronageschiedenis, alle getoonde wilskracht en de verrassende ondernemingslust als achtergrondinformatie, hadden de ervaren mediameiden wellicht hun klacht over de zalm en de mayo even kunnen aankaarten bij de bediening, in plaats van met hun eerste podcast te willen scoren over de rug van de hardwerkende en veelzijdige Nicolette van Dam.

Wat vindt Nicolette van Dam van zichzelf?

‘Ik heb heel wat potjes zitten janken om die lockdown.’

Wat vinden wij van Nicolette van Dam?

Misschien heeft haar brasserie een zouteloos dagje gehad toen de smakeloze Mediameidenmonsters kwamen schranzen en zuipen, maar voor ons is Nicolette zeker nog niet afgeserveerd!

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 13 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 13 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer