Tijdschrift.nl logo
rubrieken

Wie denkt Rose Bertram wel dat zij is?

PROFIEL — Het prachtige popje Rose Bertram (28) heeft zich losgemaakt van de vleugels van wingback Gregory van der Wiel. Haar nieuwe leventje brengt haar Franse topvoetballers, Expeditie Robinson en een documentaire in de maak.

TEKST ANDRIES JELLE DE JONG
FOTOGRAFIE BRUNO PRESS

Wat is Rose Bertram veel in het nieuws de laatste tijd. Gaat het wel goed met haar?

Het is duidelijk dat er van alles aan de hand is in het leventje van de prachtige Vlaamse dame. Als kind van drugsverslaafde ouders – haar moeder zit nog steeds non-stop aan de teringzooi – was haar jeugd voortdurend onrustig. Ze nam deels de zorg voor haar halfzusje op zich, omdat haar moeder er niet voor hen kon zijn. Meer dan eens werd Bertram uit huis geplaatst, wat voor donkere en verdrietige perioden zorgde. Inmiddels heeft ze zich aardig herpakt. Met haar petieterige lijfje schittert ze voor haar 850.000 volgers geregeld halfbloot op Instagram. Vele honderdduizenden verlekkerde kerels zaten kwijlend op de bank toen ze eerder dit jaar te zien was in Expeditie Robinson. Overigens ging Bertram hier naar verluidt op eigen sexpeditie in de bosjes met mededeelnemer Thijs Boermans.

Een groot deel van mijn leven is mooi, glamorous en gepolijst, maar een ander deel is donker en rauw

Oei, dat zal tegen het zere been zijn geweest van Gregory van der Wiel?

Valt mee, want na acht jaar zijn de twee dit voorjaar uit elkaar gegaan. De oud-voetballer heeft twee dochters met de Belgische beauty, maar kon haar zelfs met zijn vergaarde voetbalmiljoenen niet bij zich houden. Nou was het daar ook niet altijd even gezellig, want met Van der Wiels angst- en paniekaanvallen waande Bertram zich van tijd tot tijd in een spookhuis. In Grazia’s Winterboek vertelt Bertram dat het ondanks alles best goed met haar gaat: ‘Er is de afgelopen tijd veel veranderd in mijn leven, maar ik ben happy met waar ik nu sta. Mentaal gezien heb ik niet de beste periode achter de rug, maar ik merk dat ik steeds sterker word nu ik op mezelf ben en over mijn eigen leven kan beslissen.’ Die eigen beslissingen leidden Bertram onder meer naar het liefdesnestje van de Franse voetballer Kylian Mbappé, die haar gewillig zijn kunstjes vertoonde.

Wat vindt Rose Bertram van zichzelf ?

‘Een groot deel van mijn leven is mooi, glamorous en gepolijst, maar een ander deel is donker en rauw.’

Wat vinden wij van Rose Bertram?

Rozen verwelken en schepen vergaan, maar deze Rose zouden wij nooit laten gaan.

Gregory van der Wiel is door meerdere volgers van ons op datingapp Raya gespot
Juicechannel, op Instagram

Wat vinden anderen van Rose Bertram?

Ze moest veel schone schijn ophouden
Monique Sluyter

MONIQUE SLUYTER

ex-playmate & eigenaar modellenbureau

‘Een langdurige relatie die op z’n eind is gelopen, ouders die beiden een achtergrond met drugsverslaving hebben, de zorg die ze op zich nam voor haar zusjes; niet alles in haar ogenschijnlijk mooie modellenleventje was wat het leek. Ze moest veel schone schijn ophouden en dat is een bekend fenomeen bij veel modellen. De aandacht die ze van haar ouders niet heeft gehad en een best wel teleurstellende achtergrond zorgen voor extra veel bewijsdrang bij jonge meiden die als model beginnen. Mentaal hebben ze maar weinig meegekregen om iets van hun leven te maken; het enige wat ze hebben, zijn vaak hun looks. Die tellen in hun voordeel en dus gaan ze er op dat gebied keihard voor. Bertram had al heel jong de gave dat ze er zo fantastisch uitzag, maar nu ziet ze in dat ze ook vanbinnen haar buitentkant moet weerspiegelen. Dat wil ze nu met een documentaire doorgeven aan andere vrouwen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
Haar achtergrond speelt mee in haar succes
Sharon Pieksma

DENNIS SCHOUTEN

presentator Roddelpraat

‘Ik vind haar iets te ordinair, ik val op meisjes met een iets lievere uitstraling. Ze gebruikt te veel make-up en showt te graag haar lichaam op internet, ik hou daar niet van. Ze is mooi, maar niet mijn type. Als ik wakker word en ze staat naakt voor me? Nou, als ik wakker word, is mijn libido heel laag. Stel ik ben stomdronken, loop naar huis en kom haar tegen: zeg nooit nooit. Maar ze is niet iemand die ik zelf zou aanspreken. Of ik weer vrijgezel ben? Ja, dat klopt. Wat dat betreft, zou er dus geen probleem zijn om met Rose de koffer in te duiken. Maar dat was mede de reden van mijn recente relatiebreuk: ik liet me daar sowieso niet door tegenhouden...’

SHARON PIEKSMA

Miss Nederland 2019

‘Ik volg Rose al best een tijdje, al uit de periode voordat ze kindjes kreeg. Ik vind haar superknap en heb veel respect voor wat ze doet. Wat iemand mooi maakt, is uitstraling. Ze is supercute en heeft een mooie lach die veel liefde en schattigheid uitstraalt. Daarnaast heeft ze een grote gunfactor, als je naar haar kijkt, denk je: dat is nou echt een leuke meid. Ik snap wel dat ze een groot model is geworden. Ze blijft positief, hoewel ze door heftige dingen in haar leven is gegaan. Ik denk zelfs dat haar achtergrond meespeelt in haar succes, ze weet goed met mensen om te gaan en zet tegenslagen om in kracht om haar licht te laten schijnen.’

CHATILLA VAN GRINSVEN

mededeelnemer Expeditie Robinson

‘Tijdens Expeditie Robinson heb ik Rose nauwelijks meegemaakt op het eiland, maar wel een gezellige paar dagen samen met andere meiden meegemaakt in het hotel bij aankomst in Maleisië. En op een fotoshoot voorafgaand aan het avontuur; toen heb ik Rose gevraagd om een modellenpose te striken, en te laten zien wat ze in huis heeft, met een knipoog. Ze deed haar rechterarm bij haar heup, draaide haar heup wat naar links, kin wat naar achteren en een zwoele blik: dat allemaal in één tel. Ze kan absoluut met de camera spelen. Ze heeft een knap koppie met mooie ogen, ze is natuurlijk niet voor niets model. Haar moeder heeft roots uit Portugal, Angola en Senegal, dus ze heeft allerlei invloeden in haar fantastisch mooie mix. Haar glimlach vind ik het mooist. Als ze lacht, dan straalt ze. Ze is iets kleiner dan gewoonlijk in de modellenwereld, maar ze heeft toch de kans gecreëerd om aan de slag te gaan. Dat vind ik gaaf.’

Stel ik ben stomdronken: zeg nooit nooit
Dennis Schouten

CAROLA

klantenservice Fleurop Nederland

‘Of wij door veel mensen worden gebeld die als voornaam een bloem hebben? Nee, daar hebben wij niet dagelijks mee te maken. We geven ook geen advies over bloemenvoornamen, we concentreren ons voornamelijk op bloemen. Vind je het goed dat ik weer aan het werk ga?’

Lees meer

Alle artikelen
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer
Diy - do-it-yourself -
vtwonen

Diy - do-it-yourself -

Met kwast, hamer en boormachine gingen vtwonen-klussers aan de slag. Het resultaat? Drie zelfgemaakte sfeermakers in de categorie zo gedaan tot een weekend werk.

Lees meer