Wie denkt Roxeanne Hazes wel dat zij is?

PROFIEL — Het helaas al jaren voortslepende Hazes-familieconflict krijgt een nieuw hoofdstuk door de afzegging van Roxeanne Hazes (29) voor het meezingfeest Holland Zingt Hazes in 2023. Een gemis?

Huh? Een Holland Zingt Hazes zonder Hazes?

Holland zingt Hazes is een Nederlandse concertreeks die sinds 2013 jaarlijks plaatsvindt in de Ziggo Dome. Bij dit muziekevenement worden verschillende nummers van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes vertolkt door samenwerkingen tussen artiesten en decors met special effects. Editie 2023 staat gepland voor 10 en 11 maart 2023, maar daar is nu nieuws over: Roxeanne Hazes, die alle edities tot nu toe heeft meegedaan, heeft aangegeven dat ze er niet bij zal zijn. De reden die zij geeft: ‘Ik ga me de komende tijd focussen op andere mooie dingen waar ik mee bezig ben.’ De vermoedelijke werkelijke reden: ze ligt overhoop met haar moeder Rachel en broer André jr. en wil niks meer met hen te maken hebben. Zoals het nu op de planning staat, is er toch nog wel één Hazes uitvoerend aanwezig op het zangfeest, want André jr. is opgenomen in de line-up. Eerder dit jaar in maart ontbrak hij op deze happening wegens een emotionele burn-out.

‘Roxeanne Hazes is een parodie op een zangeres. Ik heb nog nooit een beroepszangeres zó vals horen zingen, ze kan er helemaal niks van’
Johan Derksen in VI
Ik zong nog één keer per jaar mijn vaders liedjes. Dit was al tien jaar iets waar ik elke keer naar uitkeek

Hebben moeder en dochter dan nog steeds bonje? Rachel Hazes gaf toch eerder dit jaar nog in Revu aan dat de deur altijd openstaat voor haar dochter?

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

Dat zegt haar moederhart ongetwijfeld nog steeds, maar na het interview is er wel van alles gebeurd. Zo heeft Rachel in de rechtszaal afgedwongen dat haar dochter mag worden gehoord over de volmacht die zij vroeger had in de bv van haar moeder. Rachel vindt dat haar belangen niet goed zijn behartigd nadat zij een inzinking had gekregen en ze mensen in 2016 een volmacht had gegeven om namens haar op te treden. Daar is volgens Rachel misbruik van gemaakt door onder meer torenhoge uitgaven aan een coachingprogramma. Een verzoening tussen moeder en dochter lijkt verder weg dan ooit.

Wat vindt Roxeanne Hazes van zichzelf ?

‘Ik zong nog één keer per jaar mijn vaders liedjes. Dit was al tien jaar iets waar ik elke keer naar uitkeek.’

Wat vinden wij van Roxeanne Hazes?

Misschien kan ze zich qua grilligheid van haar karakter wat meer gaan toeleggen op het oeuvre van Stef Bos: ‘Papa, ik lijk steeds meer op jou.’

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen