Wie denkt Tim Hofman wel dat hij is?

PROFIEL — Hij is nogal recalcitrant en dat zorgt vaak voor sappige programma’s. In een nieuw seizoen Over Mijn Lijk is Tim Hof-man (33) echter doodserieus. Het is maar goed dat hij daar geen rokjes en nagellak draagt.

Ik ben een Vlaardingse provinciaal met een dood-hekel aan scheve machtsverhoudingen en taboes

Die Tim Hofman laat wel vaak van zich horen, zeg. Wat is er nu weer?

Die vraagstelling klinkt nogal verveeld, terwijl Hofman absoluut geen vervelende vent is. En eerlijk is eerlijk: ook totaal niet saai. De presentator, journalist, dichter en columnist verzint steeds weer originele manieren om baanbrekende en vooral taboedoorbrekende programma’s te maken. Hij doet dat bijvoorbeeld met het online-consumentenprogramma BOOS maar ook met het Gouden Televizier-Ring-winnende tv-programma Over Mijn Lijk waarvan het negende seizoen net is begonnen. Hofman volgt jonge mensen die nog midden in het leven staan, er alles uit willen halen, maar hartverscheurend genoeg binnenkort zullen sterven. Dooie boel? Allerminst. De manier waarop Hofman het onderwerp en de mensen benadert, is verfrissend.

Hij gaat ver in taboedoorbreking, hè?

‘Dat Tim gewond raakte heeft hij over zichzelf afgeroepen met een te provocerende, schijtlollige manier van journalistiek bedrijven’
Peter R. de Vries in 2017, over de gebroken kaak die Hofman opliep bij een confrontatie met een vastgoedhandelaar.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Mwah, best wel. Hofman schopt graag tegen heilige huisjes en trekt met genoegen ouderwetse stigma’s en vooroordelen omver. Hij heeft er bijvoorbeeld een schijthekel aan als mensen zich vastklampen aan stereotiepe beelden bij mannelijkheid en vrouwelijkheid. Zo zei hij onlangs op NPO Radio 1 dat hij zich helemaal niet lekker voelt bij de masculiene manier waarop mannen soms met hun mannelijkheid omgaan: ‘Ik zou niet weten waarom ik geen nagellak of make-up zou mogen dragen. Ik sta in de sportschool op roze sokken en met nagellak op 200 kilo te tillen.’ Wie denkt dat er zich stiekem een vrouwtje verstopt in de mannelijke buitenkant van Hofman, komt bedrogen uit. Hij zet zich weliswaar fanatiek in voor lhbtiq+’ers, maar rekent zichzelf als hetero niet tot deze regenboogcommunity.

Wat vindt Tim Hofman van zichzelf?

‘Ik ben een Vlaardingse provinciaal met een doodhekel aan scheve machtsverhoudingen en taboes.’

Wat vinden wij van Tim Hofman?

Tim Hofman is Willibrord Frequin 2.0. Alleen die draagt geen nagellak en kan beter vechten.

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 3 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 3 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
‘Met mijn halfzus praat ik bewust niet over de oorlog’
Flair

‘Met mijn halfzus praat ik bewust niet over de oorlog’

Profvoetbalster Nurija van Schoonhoven (24) werd op haar tweede geadopteerd uit Rusland. Twee jaar geleden vond ze haar biologische moeder terug. Die heeft een psychische aandoening en kon niet voor een baby zorgen. “Mijn familie voelde zich enorm schuldig dat ze me hadden afgestaan.”

Lees meer
GELUK uit een spuitje
Flair

GELUK uit een spuitje

Fillers, botox of een Brazilian butt lift: het aantal Nederlandse jongeren van 18 tot 25 jaar dat cosmetische ingrepen laat doen, stijgt enorm. Shocking of hoort het ‘gewoon’ bij deze tijd? “Structurele onzekerheid los je niet op met een spuitje.”

Lees meer
Help!  netflix verzuipt!
Veronica Superguide

Help!  netflix verzuipt!

Netflix verkeert in nood! De streamingdienst heeft voor het eerst in de geschiedenis abonnees verlóren, met niet al te beste financiële resultaten tot gevolg. En dat nét eindelijk seizoen vier van z’n duurste serie ooit eraan komt: de nieuwe Stranger Things.

Lees meer
PRIX PRAAT Met onze F1-insider ROBERT DOORNBOS
Veronica Superguide

PRIX PRAAT Met onze F1-insider ROBERT DOORNBOS

Robert Doornbos (Rotterdam, 1981) reed tussen 2004 en 2007 elf races voor Minardi en Red Bull, is ondernemer en Formule 1-analist bij Ziggo Sport. Heb je ook een vraag voor Robert, mail dan naar service@veronicapublishing.nl.

Lees meer
Dronken Songfestival-zangeres Stien den Hollander zet man op straat tijdens seksdate
Story

Dronken Songfestival-zangeres Stien den Hollander zet man op straat tijdens seksdate

Sinds bekend werd dat de 21-jarige Stien den Hollander (S10) Nederland ging vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival kreeg ze er duizenden Instagramvolgers erbij, waaronder een hoop mannen. En dat liet Stien niet onberoerd. ‘Het afgelopen jaar heb ik met best veel mannen seks gehad,’ vertelt ze in het boek Hoe doen we het? van schrijfster Milou Deelen. ‘Soms was het heel leuk, soms gewoon k*t. Ik heb ook een keer gehad dat ik heel dronken was en iemand langskwam in de nacht. Ik zei dat hij weg moest, omdat ik te dronken was en moest kotsen. Toen heeft hij bij het weggaan een fles Hennessy van mijn drankplateautje meegenomen. Onder het mom van: als ik geen seks krijg, neem ik iets anders mee, denk ik.’ Overigens is Stien niet bepaald…

Lees meer