Wie denkt Willibrord Frequin wel dat hij is?

PROFIEL — De grootste bek van Nederland en de brutaalste journalist. Dát was Willibrord Frequin (80) gedurende zijn 60-jarige loopbaan als nieuwsjager en rechtvaardigheidstijger. Maar de harde held van toen is nu een breekbare bejaarde...

We proberen te leven met het feit dat ik doodga

Binnen een zeer kort tijdsbestek krijgen we superveel nieuws over Willibrord Frequin op ons afgevuurd. Hoe dat zo?

Frequin en zijn vrouw Gesina weten het al een tijdje: de goedgebekte nieuwsjager die streed tegen onrechtvaardigheid en opkwam voor mensen in onfortuinlijke situaties, kampt met een vorm van Parkinson. Het nieuws rondom zijn gesteldheid kwam in zorgvuldig uitgesmeerde deeltjes naar buiten. In november kondigde het legendarische instituut van de rechtvaardigheid reeds aan dat hij niet meer in tv-programma’s zal verschijnen. ‘Het is mooi geweest, dit was mijn laatste optreden,’ zei de brutale presentator in de talkshow van Johnny de Mol. Met een klein leugentje erachteraan: ‘Ik ben fit, heb nog geen rollator, ik loop veel. Ik lees boeken en ruim elke dag de vaatwasmachine in én uit.’

Inmiddels weten we dat het helemaal niet meer zo goed gaat met Frequin. Hij ligt grote delen van de dag in bed en is bij geringe inspanningen snel moe. Eind januari vernemen we uit een interview in De Telegraaf hoe het werkelijk met Frequin gaat: hij is ernstig ziek en heeft naar eigen zeggen niet lang meer te leven. Dan verschijnt een boek over zijn werk en leven, geschreven door Fons de Poel en expres drie maanden eerder uitgegeven dan gepland, zodat Frequin het zelf nog kan meemaken. Want in de talkshow Beau horen we vervolgens dat hij zelfs al nadenkt over euthanasie.

Wat vindt Willibrord Frequin van zichzelf?

‘We proberen te leven met het feit dat ik doodga.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Al abonnee?
Log in om verder te lezen

Wat vinden wij van Willibrord Frequin?

Normaal staat er op deze plek een woordgrap met een knipoog, maar in het geval van Frequin, die met zijn gedurfde reportages en schurende onderwerpen soms de wandelende Revu was, past hier louter respect, trots en medeleven.

‘Het is natuurlijk ronduit respectloos om Willibrord een teringhond te noemen, maar dat hoort allemaal bij de act van Maxim Hartman. Een act die alleen de makers van RTL Boulevard kennelijk nog leuk vinden’ in Mediacourant

Dit artikel komt uit:
Nieuwe Revu - Editie 7 - 2022

Nieuwe Revu - Editie 7 - 2022
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen
Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala
Weekend

Groot feest in noorwegen: amalia’s eerste gala

Toute royale kwam naar Oslo voor het feestje van de achttienjarige erfprinses Ingrid Alexandra. Voor heel wat jonge royals was het hun eerste konink lijke bal. Zoals voor prinses Amalia en haar Belgische collega prinses Elisabeth.

Lees meer
Wat u nog niet wist over Chantal Janzen
Story

Wat u nog niet wist over Chantal Janzen

Dit jaar zit Chantal Janzen (43) twintig jaar in het vak, en dat vraagt om evenzoveel leuke, interessante en opmerkelijke weetjes over de talentvolle presentatrice en musicalster. Want wist u bijvoorbeeld dat ze kampt met hoogtevrees, dit jaar oma wordt, in therapie is geweest en dat haar ooit zo innige band met showbizzcollega Linda de Mol ernstig bekoeld is?

Lees meer
FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk
Party

FLINKE DOMPER voor pasgetrouwde Anouk

Eerst moest ze al afscheid nemen van haar zoon Benjahmin (20) die naar Amerika ging om zijn basketbalcarrière te vervolgen en nu vertrekt ook Anouks dochter Phoenix (17) naar de USA, nadat ze een aanbod heeft gekregen van The Washington State University om daar te komen basketballen. Ook vertrekt haar zoon Elijah (18) na de zomer voor vier jaar naar het buitenland voor een studie. De pasgetrouwde Anouk is supertrots dat ze hun dromen waar gaan maken, maar zal haar uitgevlogen kinderen enorm gaan missen, zegt ze.

Lees meer
De ware reden achter huwelijk Hans Klok
Story

De ware reden achter huwelijk Hans Klok

‘Op maandagmorgen naar het stadhuis’ Hans Klok (53) heeft de afgelopen tijd zijn leven onder de loep genomen. De illusionist wilde weten of hij iets te vrezen heeft. ‘Ik vind het verschrikkelijk hoe mijn collega’s de afgelopen maanden onder vuur zijn komen te liggen en dat men in Nederland steeds meer voor eigen rechter gaat spelen,’ vertelt Hans aan Story. ‘Bij sommige van mijn collega’s, onder wie Marco Borsato, moet nog van alles bewezen worden. Maar zijn carrière is stuk. Zelfs als straks blijkt dat het niet waar is, heeft hij een wonder nodig om terug te komen. Dat is toch verschrikkelijk? En zelfs een instantie als Madame Tussauds doet daar aan mee. Zij halen zijn beeld weg en brengen daar zelfs een persbericht over naar buiten. Dat laatste hadden ze…

Lees meer
‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’
Flair

‘Steeds vaker dacht ik: als dit het leven is, hoeft het voor mij niet meer’

Als Jamie Crafoord (29) 22 jaar is, krijgt ze siliconen borstprotheses. Haar geluk is van korte duur, want ze wordt doodziek. Pas als ze nog maar 37 kilo weegt en in een rolstoel belandt, ontdekken ze de oorzaak: ‘zwetende’ protheses. “Ik wilde dat spul het liefst direct nog uit mijn lichaam trekken, heb geen moment getwijfeld.”

Lees meer