Tijdschrift.nl logo
LEZEN

'Wij zijn echt luxepoezen, mijn vriend nog meer dan ik'

Het is de mooiste tijd van het jaar: de zomervakantie! Zeven weken lang vraagt Vriendin BN’ers naar hun ervaring met vakantie en reizen. Deze week als laatste Carolina Dijkhuizen (43), die net terug is uit Thailand. “Dat was de ultieme relatietest.”

Vriendin zomerserie deel 7

“Ik hou zó van de zomer”, zegt (musical)actrice en zangeres Carolina Dijkhuizen hartgrondig. “Ik ben ook een echte koukleum. Als in het voorjaar de zon gaat schijnen, lopen veel mensen meteen op slippers en in korte broek, terwijl ik dan nog steeds denk: brrr”, lacht ze. “Maar het lijkt wel alsof iedereen meteen vrolijker is. Het is gezellig, terrasjes gaan open, mensen gaan lekker buiten zitten. Mijn vriend en ik barbecueën elke dag, heerlijk. Ik hou van zon, zee en strand en heb het ook nodig. Hoewel ik zelf opgroeide in Groningen, komt mijn familie van Scheveningen. Dus we zijn echte strandgangers. Daar associeer ik de zomer ook mee: als we vroeger niet op vakantie waren, zaten we bij familie aan de kust.”

En als jullie wel op vakantie waren, waar gingen jullie dan heen?

“Vanaf dat mijn broers en ik klein waren, zijn mijn ouders naar Frankrijk gereden met de caravan. Kamperen is voor mij de hel, en als kind haatte ik het al, maar ik weet dat ik het wel leuk vond dat we in de natuur waren. Dan speelden we altijd buiten, in beekjes en zo. Boswandelingen maken, of de bergen door, stokbrood eten als het nog warm was… Ik ruik het gewoon nog! Dat vond ik allemaal leuk, maar dat kamperen… Ik haatte het! Dat je naar die vieze douches moest met haren van andere mensen erin, of met een wc-rol over de camping, daar ging ik als kind echt van huilen. Toch hebben we lang gekampeerd, totdat mijn moeder zei: ‘Nu ben ik er klaar mee, ik wil dat het ook voor mij vakantie is.’ Daarna gingen we naar hotels, meestal in Spanje. Maar dat heb ik nog maar kort meegemaakt.”

Want daarna ging je zonder ouders op vakantie?

“Nou nee, ik ging al jong aan het werk, en dat liep in de zomer door. Op mijn negentiende kreeg ik al een rol in de musical Aida, bijvoorbeeld. Vakantie vieren met vrienden of vriendinnen deed ik nog niet als tiener, dat kwam later pas.”

Waar ging je toen naartoe?

“Mijn eerste grote reis was met mijn beste vriend naar New York. Daar gingen we een tijdje elk jaar heen, en later ook naar Las Vegas, om dan alleen maar shows te bekijken. Te gek, maar het had weinig met vakantie te maken. We bekeken die voorstellingen natuurlijk werkmatig en kwamen nog vermoeider thuis dan we weggingen.”

Maar vakantie vieren heb je later wel gedaan?

“Zeker! Dan ging ik met vriendinnen naar Tenerife, Mallorca, Ibiza, dat soort bestemmingen. Ik ben ook eens naar Mexico geweest, naar zo’n all-inclusiveresort. Al snel gingen we ook naar buiten om de omgeving te verkennen en andere dingen te eten, want dat resort-eten werden we ook moe. Verder deden we letterlijk niks, haha. Met mijn vriendin Gitty kan ik een hele week ‘niet praten’. Wel tijdens het eten en ’s avonds natuurlijk, maar aan het zwembad of op het strand kunnen wij ook uren lekker lezen en een muziekje luisteren. Even zwemmen, véél eten, chillen, slapen… De ultieme vakantie na een drukke werkperiode. Op Ibiza zeiden we af en toe: ‘Zullen we een stukje lopen?’ Maar dan waren we twee stappen van het hotel en bleek het zo heet dat we snel weer teruggingen, haha.”

‘In de zomer barbecueën mijn vriend en ik elke dag, heerlijk’

Je bent ook eens in Dubai geweest. Vertel?

“Dat was heel leuk, ik was er met mijn beste vriendinnetje. Ik ken haar al sinds school. We hebben een jeepsafari gedaan waarbij je met een buggy door de woestijn croste, fantastisch. Daarnaast lekker eten, én naar zo’n dure club waar alleen maar Amerikaanse artiesten en andere celebrity’s kwamen. We zijn er nog steeds niet helemaal over uit, maar dénken dat we daar Lil Wayne zagen die met een hele entourage met bodyguards binnenkwam. Champagneflessen gingen af en aan, we keken onze ogen uit. We zijn zelfs de VIP-ruimte nog binnengeslopen en hadden de grootste lol. Ook zijn we een dag naar een winkelcentrum geweest dat zo groot was dat we niet eens doorhadden dat we er al zo lang waren: toen we naar buiten kwamen, was het opeens avond.”

Wat voor vakanties vier je tegenwoordig?

“Ik ben nu net terug uit? ailand, met mijn vriend was ik op het eiland Koh Samui. We wisselen dingen ondernemen en uitrusten af, want we hebben allebei drukke banen. Maar het ging hartstikke goed – en zo’n vakantie is toch de ultieme relatietest! We hebben een motor gehuurd waarmee we het hele eiland over crosten en op zoek gingen naar het beste strand. Ook zijn we op excursie geweest naar drie eilanden: één was Pig Island, waar allemaal varkentjes zijn, op een ander kon je snorkelen en op het derde was een heerlijk bu? et. Eigenlijk hadden we achteraf een beetje spijt dat we niet nog meer eilandjes hebben bekeken…”

Verbleef je in een hotel, of in een hutje op het strand?

“Vooraf hadden we erg behoefte aan rust, dus hebben we een fijn vijfsterrenresort geboekt. Aan het strand, met drie zwembaden zodat je steeds kon kiezen waar je heen ging, en een poolbar waar je lekker kon lunchen én happy hour vieren. Backpacken? Nee, absoluut niet! Wij zijn echt luxepoezen, mijn vriend misschien nog wel meer dan ik. We werken zo hard dat ik op een vakantie gewoon wil dat het comfortabel is. Niet slapen in een hostel met nog zes anderen op een slaapzaal bijvoorbeeld. Dat brengt me weer terug bij mijn campingtrauma!”

‘In Dubai gingen de champagneflessen af en aan, we keken onze ogen uit’

Je deed in 2017 mee aan Expeditie Robinson op de Filipijnen, was dat dan niet afzien?

“Zeker. Daarvoor had ik ook al een paar keer nee gezegd tegen het programma. Maar ik deed een voorstelling met Simone Kleinsma toen haar man Guus overleed. Toen kwam weer die vraag van ‘Doe je mee?’ en dacht ik: het leven is zo kort en dat is toch een avontuur, ik ben wel benieuwd. Ja, het was afzien, maar ik voelde ook een bepaald soort vrijheid. Ik vond het heerlijk om mijn telefoon af te geven – terwijl ik normaal echt een telefoonjunkie ben – en om op zo’n eiland te zijn. Maar als je me nu vraagt of ik het nog een keer wil doen: nee.”

Hoe anders was Wie is de Mol? een paar jaar daarvoor?

“Daartussen zat een enórm verschil. We zaten toen op Sri Lanka en daar heb je óf heel slechte óf heel goede hotels. Wij zaten in de goede, dat was een genot. En je kreeg natuurlijk gewoon eten, in tegenstelling tot bij Expeditie Robinson. Sri Lanka was qua land fantastisch, daar heb ik ook meer van kunnen zien. Ik zou nog weleens terug willen om dezelfde reis opnieuw te maken en alles te bekijken wat we toen hebben gezien.”

Naar welke plek hoef je nooit meer?

“Tenerife. Ik had het er van de week nog met die vriendin over. Zodra we het vliegtuig uit stapten, zagen we alleen maar bejaarden en wisten we: dit gaat niet de bruisende vakantie worden die we voor ogen hadden… We weten er niet zo gek veel van, lijken ’m geblokt te hebben, maar ik herinner me wel dat we de dagen een beetje uitzaten en ons verveelden. Niet dat we het niet naar ons zin hebben gehad, wij hebben samen altijd lol. Maar we hadden het niet helemaal goed ingeschat. Het strand bestond uit stenen en in de enige bar die we in de buurt vonden, zaten elke avond vier mensen. Pas op de laatste avond zei iemand: ‘Waar gaan jullie dan altijd uit? Hierachter is een heel grote club waar iedereen komt!’ Die hadden we dus niet gevonden, haha.”

Heb je een verlanglijstje met waar je nog wél heen wil?

“Colombia! Daar ben ik nooit terug geweest, nadat ik er werd geboren. Toen ik zes maanden was, werd ik geadopteerd en kwam ik naar Nederland. Járen geleden maakten we al plannen om er met de hele familie heen te gaan, want mijn twee broers werden er ook geboren. Maar we krijgen het maar niet rond. Intussen zijn er baby’s geboren, mensen ziek geworden en was er van alles aan de hand. Nu denk ik: als ik wil gaan, moet ik het zelf doen. Want we zijn met tien mensen en het is gewoon te veel plannen met het werk van iedereen.”

Wat verwacht je ervan?

“Ik probeer mijn verwachtingspatroon laag te houden, maar wil gewoon het land zien. De stad waar ik ben geboren en andere steden bezoeken, het eten proeven, zien hoe de mensen zijn. Vóélen hoe het is om in Colombia te zijn. Ik ga niet om mijn biologische familie te vinden. Dat heb ik ooit geprobeerd, maar ik werd er niet veel wijzer van, dus dat heb ik losgelaten. Veel mensen om me heen zijn al eens in Colombia geweest, mijn vriend zelfs al vijf keer, ook voor werk. Dan maakt hij? lmpjes voor mij. Hij is heel enthousiast en zegt dat het eten en de mensen geweldig zijn. Dus natuurlijk heb ik stiekem toch wel verwachtingen, maar ik probeer het gewoon te ondergaan en ervaren. We hebben overwogen dit jaar al te gaan, maar hadden maar twee weken vrij. Nu is het plan dus om in het voorjaar af te reizen, als ik klaar ben met de musical Mamma Mia!. Ik heb er nu al zin in!”

Nog meer plekken waar je nog naartoe wil?

“Een keer terug naar de Filipijnen, want daar heb ik tijdens Expeditie Robinson niet veel van kunnen zien.

‘Normaal zoek ik als koukleum altijd de warmte op, maar voor het noorderlicht maak ik een uitzondering’

Maar ik wil ook graag eens naar de Malediven, in zo’n huisje op het water waar niemand me stoort. Mijn vriend kan dan zwemmen in de zee en ik lig lekker met een boekje en eet heerlijke dingen. Dan pak ik een fietsje en rijd een beetje over het eilandje. Dat is mijn ultieme droom: alleen maar rust. Daarnaast wil ik terug naar Zuid-Afrika, daar ben ik ooit geweest voor The lion king, maar ook naar Ghana en Nigeria. Toen ik ooit een DNA-test deed, bleek eruit dat ik meer Nigeriaans was dan Colombiaans, en die landen trokken me altijd al. Net als Japan, dat wil ik ook een keer zien. En het noorderlicht! Normaal zoek ik als koukleum altijd de warmte op, maar daarvoor maak ik een uitzondering.”

MEER CAROLINA

Geboren: op 31 maart 1980 in Cali (Colombia)

Thuis: woont samen met Paul

Carrière: speelde in musicals als Aida, The lion king, Dreamgirls, Sister act en The bodyguard, was te zien in Beste zangers, Wie is de Mol?, Expeditie Robinson en De verraders, speelde in de serie De slet van 6vwo en de Amerikaanse komedie Ted Lasso, schitterde in haar eigen voorstelling Thank God it’s Donna (een eerbetoon aan Donna Summer) en was te zien in de film Zwanger & co. Aankomend seizoen speelt ze Tania in de nieuwe musical Mamma Mia! en is ze te zien in de film Juf Braaksel en de magische ring.

CAROLINA'S ZOMERALBUM

Kleine Carolina op de camping in Frankrijk, vaste prik elk jaar.
Met vriend Paul op vakantie in Thailand, deze zomer.
Op een van de zonvakanties met vriendin Gitty.
“Maar ook daar kan het soms regenen…”

CAROLINA'S ZOMERALBUM

Als echt ‘strandmens’ vierde Carolina haar 42e verjaardag ook op het strand.
Met vriendin Chareen in Dubai, een leuk avontuur.
Vast onderdeel van de zomer: met vrienden de Pride vieren, of zelfs optreden, hier in 2019.
“De zon betekent genieten, óók als die in Nederland schijnt!”

CAROLINA'S VAKANTIEFAVORIETEN

Eten: “De Aziatische keuken: kip, garnalen en rijst wil ik zelfs wel als ontbijt, mét watermeloen en ananas.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Drinken: “Verse fruitshakes en -smoothies.”

Outfit: “Short en hemdje, ’s avonds een leuk jurkje of pakje.”

Muziek: “R&B, jaren negentig en soulmuziek.”

Klimaat: “Warm, warmer, warmst. Van zon laad ik op.”

Land: “Sri Lanka vond ik tot nu toe het meest afwisselend.”

Stad: “Barcelona, daar heb je stad én strand.”

Strand: “Scheveningen, daar liggen mooie jeugdherinneringen.”

IJssmaak: “Amarena-kers.”

Gezelschap: “Mijn vriend, maar af en toe ook girltrips.”

Vervoermiddel: “Die motor op Koh Samui was perfect.”

Souvenir: “De 180.000 foto’s die ik altijd maak!”

TEKST: TANJA SPAANDER. FOTO’S: RUUD HOORNSTRA. VISAGIE: VERA DE NIET. MET DANK AAN RESTAURANT DE JONGE DIKKERT IN AMSTELVEEN.

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer