Yvonne

Samantha Steenwijk klaagde haar aan, Danny de Munk zegt dat ze liegt, Anna Nooshin kan haar bloed wel drinken… Yvonne Coldeweijer (35) groeide razendsnel uit tot controversiële roddelkoningin. “Mensen denken dat ik een keiharde bitch ben, maar ik doe dit oprecht uit bezorgdheid.”

Pak Victoria Beckham via Mostert & Van Leeuwen, top Gianfranco Ferré via Salon Heleen Hülsmann, ketting privébezit
‘BN’ERS RENNEN WEG ALS ZE ME ZIEN’

Wie van sensatie en roddels houdt, kan zijn geluk niet op met alle juice-kanalen. Online worden we overspoeld met de meest sappige nieuwtjes. En dankzij haar 465.000 volgers op Instagram en 186.000 abonnees op haar YouTube-kanaal ‘Life of Yvonne’ is Yvonne Coldeweijer (35) inmiddels uitgegroeid tot dé koningin der juice. De voormalige presentatrice/zangeres (legendarisch als ‘Keet!’) gooit zonder hoor- en wederhoor noch schuldgevoel de meest heftige geruchten over BN’ers online (wat nog wel eens kan leiden tot een rechtszaak, zoals onlangs met Samantha Steenwijk). En hoewel ze er af en toe flink naast zit, haalt ze vooral de ene na de andere grote scoop binnen. Vaak gaat het om flinke schandalen waarbij een zonde als vreemdgaan in het spel is, want als Yvonne ergens niet tegen kan, zijn het mensen die liegen.

HOE KWAM JE OP HET IDEE OM JUICY VIDEO’S TE GAAN OPNEMEN? “Zeven jaar geleden was ik al actief als vlogger en groeide mijn account naar 150K abonnees. Maar na een poosje had ik een halve burn-out. Ik kreeg er geen video meer uit en pas in december 2020 had ik weer inspiratie. Toen begon ik te vloggen over mijn eigen datinglife, maar op een gegeven moment zijn die verhalen natuurlijk op en moest ik met iets anders komen. Terwijl ik een avondje voor de buis hing, zag ik een interview met André Hazes op tv. Hij en Monique, met wie hij net verloofd was, waren uit elkaar en André vertelde dat hij bij een goede vriend was ingetrokken. Ik dacht: een vriend van jou? Die man is super oud. Daarna zei hij: ‘Er woont hier ook een dochter en dat is wel een leuk wijf.’ Terwijl ‘Shownieuws’ en ‘RTL boulevard’ meegingen in zijn verhaal, maakte ik een video waarin ik hem heb ontmaskerd. Ik vond het zo zielig voor Monique dat ze bedrogen was.”

‘IK MOET TOEGEVEN DAT IK OOK WEL EENS GEMEEN BEN, OMDAT IK IEMAND STOM VIND’

MAKEN MENSEN DIE LIEGEN OF VREEMDGAAN JOU EXTRA BOOS? “Boos is niet het juiste woord. Op André was ik niet boos, maar ik had de drang om iets recht te zetten. Een drang naar de waarheid. Ik kan er niet tegen als mensen de boel oplichten. Ik wil gewoon dat iedereen de waarheid vertelt. Een goed voorbeeld is Jaimie Vaes. Ik gaf haar ongevraagd soms harde adviezen over de keuzes die ze maakte. En nu ze de juiste keuze heeft gemaakt om bij Lil’ Kleine weg te gaan, vind ik dat we haar moeten steunen. Ik wil graag dat iemand het juiste pad kiest, terwijl ik daar natuurlijk helemaal niet over ga, haha. Ik moet overigens toegeven dat ik ook wel eens gemeen ben, omdat ik iemand stom vind. Zoals Sarah van Soelen en Anna Nooshin. Bij Sarah komt het voort uit het feit dat André is vreemdgegaan met haar (iets wat André zelf ontkent, red.), maar Anna heeft andere mensen eigenlijk niks aangedaan. Het irriteerde me alleen dat ze zoveel volgers had gekocht.”

HEEFT DE DRANG NAAR DE WAARHEID TE MAKEN MET JOUW AUSTRALISCHE EX DIE EEN DUBBELLEVEN LEIDDE EN NAAST JOU NOG ZEVEN VRIENDINNEN HAD? “Dat denk ik wel. Het heeft mij wel zodanig getriggerd dat ik een poosje niet meer wist wat wel en niet waar is. Je deelt een heel leven met een persoon van wie je zielsveel houdt en als je dan hoort dat hij een dubbelleven leidt, raak je in shock. Je komt erachter dat je hele leven anders is dan je dacht en dat doet extreem veel pijn. Misschien is dat wel de reden dat ik mensen die dit soort gedrag vertonen, wil exposen.”

WAAR KOMT HET VANDAAN DAT JIJ JE ZO GRAAG MET ANDERE LEVENS WILT BEMOEIEN? “Niemand gaat dit geloven, maar dat is oprecht uit bezorgdheid. Koen Kardashian ging vorig jaar naar een afkickkliniek. Vervolgens kwam hij terug en hoorde ik van zijn omgeving dat hij na drie weken weer terug bij af was. Mensen denken dat ik een keiharde bitch ben, maar ik vond het vreselijk voor hem. Ik besloot toen een video de wereld in te gooien waarin ik zijn terugval bekendmaakte. Een paar dagen later zat hij weer in het vliegtuig naar Zuid-Afrika om af te kicken. Of ik me hier schuldig over voel? Absoluut niet. Zoals we allemaal zagen heeft Jaimie gezegd dat ze dankbaar is dat de beelden van de mishandeling naar buiten zijn gekomen. Ik hoop dat Koen over een tijd ook kan zeggen: ‘Ik haat je, maar ik had dit wel nodig om opnieuw clean te worden.’”

HOE BEPAAL JE OF JE IETS POST? “Het gaat er vooral om hoe ik het voel. Heel soms vraag ik een vriend, die bij mij werkt, om raad. Zoals laatst toen ik bezig was met een groot verhaal over Tahmina, de partner van Peter R. de Vries. Omdat dit door de dood van Peter gevoelig lag, besprak ik het met mijn omgeving en die zei dat het niet de juiste timing was. Daar ben ik het mee eens, maar ik sta er zeker voor open om het ooit naar buiten te brengen. Het is een belachelijk verhaal.”

Jurk H&M The Cherish Waste Collection, laarzen Studio NK, riem Moschino x H&M, sieraden Bodes & Bode
Jurk Studio NK, ceintuur met tasje Jacquemus, ring Bodes & Bode
‘IN HET WEEKEND EET IK WEL DRIE KEER FEBO OF MCDONALD’S. OOK OM ALLE ALCOHOL OP TE ZUIGEN’

HOE KOM JE AAN JE SPIONNEN? “Alle spionnen ken ik via Instagram. Vaak benaderen ze mij om dezelfde reden dat ik dit doe. Dan willen ze iets aan me kwijt, omdat die persoon liegt of bedriegt. Het is zelfs zo erg dat zij hun eigen familie- of vriendenkring verraden, omdat iets hen zo dwars zit. Mijn vaste spionnen zijn dus allemaal mensen uit de omgeving van de BN’er zelf. Ik betaal ze overigens niet, want het is niet het geld dat mensen drijft.”

HOE GA JE TE WERK? “Als ik iets hoor, dan ga ik puur op het verhaal van die persoon af en probeer ik door vragen te stellen erachter te komen of het waar is of niet. Dit gaat allemaal via DM-chat. Met Connie Breukhoven ging het laatst fout. Toen postte ik dat haar relatie uit was, omdat ik dat van twee verschillende mensen had gehoord. Dat bleek later, toen ik doorvroeg, gebaseerd te zijn op het feit dat ze Connie allang niet meer met hem hadden gezien op Instagram. Ik moet soms beter filteren en niet meteen denken: yes, ik heb een scoop.”

‘VOOR ANDRÉ HAZES REN IK ZELF WEG. IK BEN BANG DAT IK HEM AARDIG GA VINDEN EN DAN KAN IK NIET MEER OVER HEM JUICEN’

MET JE VERSLAG OVER DE GIJZELING IN DE APPLE STORE GING JE BEHOORLIJK DE MIST IN. JE ONTHULDE IN EEN VIDEO DE PLEK WAAR MENSEN IN DE WINKEL ZICH SCHUILHIELDEN, TERWIJL DE GIJZELING NOG BEZIG WAS. HOE KIJK JE DAAR OP TERUG? “Het is geen seconde in mij opgekomen dat een gijzelnemer in zo’n situatie op Instagram zou kunnen scrollen of dat een vriend van hem een screenshot zou kunnen sturen. Mijn intentie was oprecht om iedereen gerust te stellen dat de gijzelaars op dat moment veilig waren. Het was heel erg dom van me. Terecht dat ik daarvoor op de blaren moest zitten.”

DURF JE JE NOG IN HET OPENBAAR TE VERTONEN? “De eerste vijf maanden dat ik dit werk deed, durfde ik niet in restaurants te eten. Ik was bang dat BN’ers me zouden aanvallen. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en zijn het de BN’ers die wegrennen als ze mij zien. Laatst liep ik met een date een restaurant in en bij binnenkomst zag ik een groepje bekende mensen zitten. De helft van hen volgt mij op Instagram en de andere helft is regelmatig het onderwerp van mijn gesprek. Ik zag het ongemak en besefte dat ik hun avond had verpest. Sindsdien vermijd ik geen enkel restaurant meer en weet ik dat het vooral voor hen eng is om mij tegen te komen. Toch hoeven ze niet veel te vrezen hoor. Ik heb ook gewoon weekend.”

‘MISSCHIEN IS HET BEDROG VAN MIJN EX WEL DE REDEN DAT IK MENSEN WIL EXPOSEN’

OVER ANDRÉ HAZES HEB JE HET AFGELOPEN JAAR HET MEEST GEPOST. BEN JE HEM WEL EENS TEGENGEKOMEN? “Nee, maar bij hem ren ik wel weg. Weet je waarom? Ik ben bang dat, als ik met André ga praten, ik hem aardig ga vinden. Mij hoor je nooit iets lulligs zeggen over Gordon. Sinds ik af en toe met hem DM, heb ik een zwak voor hem. Ik weet dat André in real life een heel gezellige gast is, maar ik wil het niet weten. Dan kan ik niet meer juicen, snap je? Dan voel je je schuldig en breng je het niet meer. Dat moet ik voorkomen, want straks heb ik geen baan meer, haha.”

KUN JE RIJK WORDEN VAN DIT BEROEP? “Dat denk ik wel. Sowieso kun je met elke passie geld verdienen. Gelukkig ben ik er handig in om dat waar te maken en creatieve ideeën te verzinnen. Ik ben ‘het Spionnenleger’ gestart via de website Petje.af. Dat is een betaalde Telegram-groep waar ik exclusieve juice in gooi. Zo verdien ik mijn geld zonder afhankelijk te zijn van grote campagnes of andere merken. Uit die Telegram-groep haal ik een steady inkomen. Daarnaast heb ik nog een webshop die ook hard groeit.”

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

WAAR GEEF JE JE ZELFVERDIENDE GELD AAN UIT? “Het zit allemaal in mijn BV en daar laat ik het ook staan. Ik wil slim omgaan met mijn geld, want ik besef goed dat wat ik doe tijdelijk kan zijn, dus ik bewaar het liever voor een nieuwe investering. Van het geld dat ik verdien met mijn webshop, pak ik een gemiddeld salaris. Ik heb niet veel nodig om van te kunnen leven.”

HOE ZIT HET MET JOUW GLAMOURKANT? “Vriendinnen van me zijn gek op de Harbour Club of Izakaya en soms vind ik het leuk om met ze mee te gaan en me mooi aan te kleden. Toch ga ik liever naar een bruin café bij mij om de hoek. Lekker op mijn sneakers maar wel met mijn Louis Vuitton-tas. Ja, ik heb wel een ding met tassen maar vind het zonde om er veel geld aan uit te geven. In totaal heb ik er vier, waaronder een van Chanel. Je gelooft het vast niet, maar ik koop amper wat voor mezelf en zeker geen designerkleren. Ik geef mijn geld liever uit aan een gezellige avond met vrienden, lekker eten en borrelen. Ik vind het heerlijk om af en toe lam te worden aan de bar.”

‘MIJN VASTE SPIONNEN KOMEN ALLEMAAL UIT DE OMGEVING VAN DE BN’ERS ZELF’

BESTEED JE VEEL TIJD AAN JE UITERLIJK? “Ik doe heel weinig aan beauty. Ik heb wel wat dingen aan mijn gezicht laten doen, zoals een ooglidcorrectie. Jaren geleden heb ik fillers in mijn lip laten spuiten en af en toe doe ik botox. Baby-botox, zoals je ziet. Verder zorg ik dat mijn huid gehydrateerd blijft met crème, maar voor mij geldt: hoe meer ik smeer, hoe heftiger mijn huid reageert. Ik doe er dus zo min mogelijk aan.”

EEN POOSJE GELEDEN BELANDDE JE MET EEN DATE ZELF OP EEN JUICE-KANAAL. BEN JE NOG AAN HET DATEN? “Ik ben al een poosje aan het daten met een leuke man. Of ik verliefd ben? Wie weet, haha. Verliefd zijn is mega leuk, maar ook doodeng. Je wordt er helemaal onzeker van en dat voelt verschrikkelijk. Zo, ik heb genoeg gezegd. Volgende vraag.”

WAAROM DOE JE ZO GEHEIMZINNIG OVER JE LIEFDESLEVEN? “Omdat ik het bekritiseer dat die BN’ers zomaar alles op straat gooien en niks voor zichzelf houden. Ik vind dat echt heel raar. Zelf heb ik niet de drang om te laten zien hoe gelukkig ik ben. Mijn privé- en liefdesleven zijn niet per se een geheim, maar ik heb er geen behoefte aan om daarmee in het openbaar te treden.”

IN JE VIDEO’S NOEM JE JEZELF EEN RELATIETYPE. ZOU JE WEL GRAAG WEER EEN RELATIE WILLEN? “Ik weet niet of ik nog steeds een relatietype ben. Het is niet zo dat ik per se een relatie hoef. Sterker nog, ik heb ondervonden hoe het is om een relatie te hebben waarin ik me eenzamer voelde dan toen ik single was. Iemand moet echt van verdomd goeden huize komen, wil ik er een relatie mee aangaan. Hij moet wel een toevoeging zijn. Als dat het geval is, dan wil ik dolgraag weer samenwonen en in de toekomst misschien wel trouwen. Een kinderwens heb ik ook. Natuurlijk is het leven leuker als je het kunt delen met een man of een gezin, maar als dat me niet gegund is, dan denk ik ook zeker aan andere mogelijkheden om een kindje te krijgen.”

BEN JE VAN PLAN OM DIT DE KOMENDE VIJF JAAR NOG VOL TE HOUDEN? “Nee. Ik denk niet dat mensen beseffen hoe intens mijn werk is. Mijn telefoon gaat echt de hele dag door en alles wat ik post, wordt door heel Nederland bekritiseerd waardoor mensen ook de hele dag iets van mij vinden. Het voelt erg beladen om zoveel bereik te hebben en dat alles wat je doet zo’n groot gevolg heeft. Ik krijg daardoor veel support, maar ook veel haat. Niet dat dat me pijn doet, maar het is er wel altijd. Alles bij elkaar is het gewoon allemaal heel veel en ik denk dat ik over twee jaar wel toe ben aan een nieuwe uitdaging. Dat kan zomaar totaal iets anders zijn. Bij mij weet je het nooit. Behalve dat het meestal vrij extreem is.”

Jurk David Laport via Salon Heleen Hülsmann, sieraden Bodes & Bode, muiltjes privébezit (locatie NO RULES VONDELPARK)
‘IEMAND MOET ECHT VAN VERDOMD GOEDEN HUIZE KOMEN, WIL IK ER EEN RELATIE MEE AANGAAN’
Jurk en blazer Studio NK, ring Bodes & Bode

FAVORIETEN

Vakantie: “Griekenland. Het geeft een Europees gevoel, maar niet heel standaard. Op vakantie moet ik echt bijkomen. Ik hou van lekker eten, zonnen en leuke dingen doen op het water.”

Webshop: “Mijn eigen webshop heet lifeofyvonne.nl. Daar verkoop ik kleding en sieraden. Ik noem mezelf geen fashionista maar vind het erg leuk om outfits samen te stellen.”

Fashion: “Ik heb onlangs mijn eerste kledinglijn uitgebracht. Zelf loop ik het liefst de hele dag in leggings, alleen vallen de meeste in no time uit elkaar. Daarom heb ik zowel scuba als leren leggings ontwikkeld van topkwaliteit.”

Restaurant: “Loetje. Ik kom er eens in de twee maanden voor de overheerlijke biefstuk.”

Guilty pleasure: “Ik eet graag M&M’s onder de douche en ik ben gek op snacken. In het weekend eet ik denk ik wel drie keer Febo of McDonald’s. Ook om alle alcohol op te zuigen.”

Parfum: “Pivoine van Armani/Privé draag ik al jaren.”

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen