Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

‘Ze ging op zoek naar een prins om hogerop te komen’ Zo denkt Argentinië echt over Máxima!

DOOR MATTHIJS ALBERS
FOTO’S EDWIN SMULDERS, BRUNOPRESS

De Argentijnse Delfina Chaves

Toen bekend werd dat Nederland zijn eigen versie van The Crown krijgt, was meteen de grote vraag wie koningin Máxima zal gaan spelen; de zesdelige Videolandserie Máxima gaat immers vooral over háár. Inmiddels is bekendgemaakt dat Delfina Chaves in de huid van de jonge Máxima zal kruipen. In Latijns-Amerika is Delfina al een ster, en wellicht in Nederland vanaf volgend jaar ook – de serie zal in 2024 worden uitgezonden. Is Delfina in haar thuisland Argentinië een beroemdheid, Máxima is dat – anders dan veel Nederlanders denken – veel minder. ‘De meeste mensen kennen haar naam wel, maar niet haar verhaal,’ vertelt Delfina aan Story. ‘Ze denken allemaal dat ze een vrouw was op jacht naar een prins. Met de bedoeling om zo hogerop te komen.’ Het beeld dat de Argentijnen van Máxima hadden, schetst bijvoorbeeld biografe Paula Galloni. ‘Máxima had een duidelijk doel voor ogen met haar liefdesleven. Ze wilde een partner van een bepaalde stand.’ En Rodolfo Vera Calderó, co-auteur van het boek Máxima, la construcción de una reina, zei: ‘Alle personen met wie ze een relatie aanging waren mensen met een bepaalde status of niveau. Zo zou ze kunnen opklimmen op de maatschappelijke ladder. Ze wist altijd met wie ze moest omgaan.’ Delfina zegt nu: ‘Het volk had geen idee dat Máxima destijds al een succesvolle carrière had.’ De serie beslaat het leven van de huidige koningin tot aan de verloving met Willem-Alexander in 2001. De opnames vinden dan ook plaats op alle plekken die tot dat moment een rol speelden in het leven van Máxima, zoals haar geboorteland Argentinië, Amerika, België en natuurlijk Nederland. Hoewel in de serie voor het overgrote deel Spaans en Engels wordt gesproken, moet ook Delfina net als Máxima de Nederlandse taal leren. Máxima deed dat destijds in Brussel, waarin ze in de luwte ook kon afspreken met Willem-Alexander (zijn rol wordt vertolkt door Martijn Lakemeier) en zich kon voorbereiden op de aankondiging van hun verloving. Het was echter ook een zeer eenzame tijd, ver weg van haar familie en vrienden. Kan Delfina voor dat gedeelte van haar rol uit eigen ervaring putten? ‘Wel een beetje. Ik ben nu een paar maanden in Europa. Ik ben blij dat ik hier mag werken, maar ik mis mijn familie wel enorm. Nee, ik heb geen vriend, dus die hoef ik dan weer niet te missen.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu
Actrice Delfina kruipt in de huid van onze koningin in nieuwe serie

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer