Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Zelfs ruzie op de dag dat The Queen overleed... Strijdbijl prins Harry en Britse royals nog lang niet begraven

Hij weigerde gezinsdiner omdat Meghan niet welkom was Koninklijke familie vertrouwt hem niet meer Pas úren na Elizabeths overlijden, werd hij ingelicht

DOOR VANESSA BONTJE
FOTO’S BRUNOPRESS

Koning Charles III

Prins William

De hoop dat prins Harry zijn ruzie bijlegt met een aantal leden van de Britse koninklijke familie, onder wie zijn broer William, lijkt vervlogen. Even leken ze, verenigd in hun verdriet om het verlies van koningin Elizabeth, de strijdbijl te hebben begraven. Maar zelfs op de bewuste dag dat The Queen overleed, ging het alweer mis! Die avond nodigde Charles zijn beide zoons uit om een hapje te gaan eten, maar Harry weigerde de uitnodiging aan te nemen. ‘Hij was kwaad. Aanvankelijk was hij van plan om samen met Meghan naar Balmoral af te reizen, maar Charles stak daar een stokje voor. Hij vond het geen goed idee om Meghan mee te brengen, en liet merken dat zij niet uitgenodigd was,’ vertellen paleisbronnen aan Daily Mail. Dat zette kwaad bloed bij Harry, die het voor Meghan opnam. En dat pakte compleet verkeerd uit. ‘Harry probeerde zijn vader te overtuigen tijdens een ruzie aan de telefoon, waardoor hij de geplande koninklijke vlucht naar Balmoral miste.’ Hoe gespannen de familiebanden zijn, blijkt ook wel uit het feit dat prins Harry de allerlaatste was, die hoorde dat zijn grootmoeder was overleden. ‘Hij hoorde slechts vijf minuten voor de rest van de wereld dat The Queen gestorven was. En dat, terwijl ze uren daarvoor al was overleden, en de andere royals wel al op de hoogte waren. Ze vertrouwden hem deze informatie niet eerder toe. Daardoor voelde Harry zich buitengesloten en gekrenkt.’

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Meer nieuws over het Britse koningshuis, zie pag. 86

Lees meer

Alle artikelen
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer
Do it yourself in één middag klaar
Flow

Do it yourself in één middag klaar

VAN TRASH TOT TREASURE Illustrator Silvia Zacchello laat zien hoe je van simpele plastic flacons beschilderde vazen maakt.

Lees meer
ZoMeRTopje Ida
Handwerken zonder grenzen

ZoMeRTopje Ida

Ida is echt een topje voor warme dagen. Zo gebreid in heerlijk katoen, luchtig in het dragen en makkelijk in het onderhoud! Een vakantietoppertje. Gauw beginnen dus.

Lees meer