Tijdschrift.nl logo
In Deze Uitgave

Zo maak je een flipboekje

Met een flipboekje verander je simpele tekeningen in een coole animatie. Blader gigasnel met de pagina’s en laat de tekeningen tot leven komen!

TEKST: ROOSMARIE HUBERTS
FOTO’S: ISTOCK,
SHUTTERSTOCK; TEKENINGEN: BAS SCHUDDEBOOM

DIT HEB JE NODIG:

Pen of potlood
Stapel (dik) papier
Nietjes of een metalen klemmetje

1 Knip het papier in stukken van zes bij negen centimeter. Maak ongeveer tien tot dertig blaadjes. Het aantal ligt aan hoe groot jij jouw flipboekje wil maken.

2 Teken een plaatje op het eerste blaadje. Dit is het eerste beeld van je animatie.

3 Teken hetzelfde plaatj tweede blaadje. Bren ervoor dat het pl blaadje staat. Z door het flipb

4 Teken op elk blaadje een iets ander plaatje. Doe dit tot alle blaadjes vol zijn. Zorg dat ze samen een verhaal vormen. 5 Leg alle blaadjes op de goede volgorde en maak ze aan de linkerkant vast met nietjes of een metalen klemmetje.

6 Hou het flipboekje vast in je linkerhand. Gebruik de duim van je rechterhand om door de pagina’s te bladeren. Tadááá! Je tekeningen vertellen een verhaal.

TIP: OM DE AFBEELDING PRECIES OP DEZELFDE PLEK TE TEKENEN ALS OP DE VORIGE PAGINA KUN JE DE BLAADJES TEGEN HET RAAM HOUDEN. HIERDOOR KUN JE DOOR HET PAPIER KIJKEN EN DE AFBEELDING GOED OVERTREKKEN.

TIP: VROLIJK DE ANIMATIE OP DOOR DE TEKENINGEN IN TE KLEUREN!

Lees meer

Alle artikelen
Tropisch ten top
&C Magazine

Tropisch ten top

Wat is er beter dan een tropisch eiland met hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen, op nog geen tien uur vliegen? Juist: twéé van die eilanden. Ontdek Zanzibar en Lamu.

Lees meer
Kalm aan in de ALGARVE
Libelle

Kalm aan in de ALGARVE

Hoewel de Algarve een populaire vakantiebestemming is, ontdekte chef toerisme Françoise dat je ook prima kunt onthaasten in dit zuidelijke deel van Portugal. “Alles is hier zo lekker ‘calma’.”

Lees meer
‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel
Panorama

‘Feyenoord kampioen? Ik hoop het zo!’ Trainer en oud-voetballer Jean-Paul van Gastel

Jean-Paul van Gastel (50) is terug in het land na drie jaar China. Al die tijd ontving de trainer daar geen bezoek en kon hij zijn kinderen niet zien. Dat was het grote minpunt aan zijn avontuur, waarvan hij tegelijkertijd volop heeft genoten. In China had hij ook de tijd om zijn ontslag bij Feyenoord te verwerken. Is die wond inmiddels geheeld? Over rondhuppelende olifanten, een luxegevangenis en de titelrace van Feyenoord. “Het is een emotionele rollercoaster geweest.”

Lees meer
Zinderend mooi Zweden
Margriet

Zinderend mooi Zweden

Een prachtige kust, vriendelijke mensen en overal waar je komt heerlijk en puur eten. Het is absoluut de moeite waard om West-Zweden te verkennen.

Lees meer
Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt
Flair

Uur van de waarheid waarom de klok terug of vooruit ons zo ontregelt

Op 31 maart gaat de zomertijd weer in: een uur langer licht. Maar Europa wil af van dat gerommel met de wijzers. De vraag is alleen: gaan we dan voor winter- of zomertijd? Wetenschappers kiezen voor de eerste optie. En daar heeft onze biologische klok alles mee te maken.

Lees meer