Zo maakt u een prachtig herfstboeket

Als u zelf een herfstboeket wilt maken, kies dan bloemen uit in bordeauxrood, bruin, oranje en geel. Hiervoor kunt u anthurium snijbloemen gebruiken, want die zijn er nu in de meest uiteenlopende kleuren. Verder kunt u denken aan najaarstakken zoals de salix en kastanje- en bessentakken. Zorg er in elk geval voor dat u een mix van bloemen in verschillende hoogtes en maten hebt, voor een mooi en wild effect. Als u de bloemen hebt uitgezocht, is het tijd om ze mooi in een vaas te zetten. Dat doet u het beste zo:

1 Begin met het schoonmaken van de stelen van de bloemen, en verwijder alle bladeren van de onderkant tot iets boven het wateroppervlak.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Probeer nu 14 dagen gratisProbeer nu 14 dagen gratis

2 Snijd ook één centimeter van de onderkant van de steel af, zodat de bloemen voldoende water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

3 Leg ze vervolgens allemaal naast elkaar neer, voor een goed overzicht.

4 Begin met de stevigste takken, zet deze kruislings in de vaas. Daar steekt u telkens een bloem tussendoor. Wissel hierbij af qua hoogte en volume van de bloemen, zodat er een ‘ruig’ veldboeket ontstaat. Ga door tot ze op zijn, en bekijk het geheel van een afstandje. Pas het waar nodig aan, en zoek de mooiste plek in huis uit!

Terug naar overzicht

Lees meer

Alle artikelen