Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

ZO RIJK zijn Acda en De Munnik

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn weer definitief een duo en niet alleen voor de komende Ziggo Dome-shows. Ze braken met elkaar, maar ook allebei met hun vrouwen. Inmiddels hebben ze weer nieuwe, jongere vrouwen. Zo is op beide vlakken de cirkel rond. De twee werden overigens aardig rijk van hun succes.

DOOR BORIS VAN ZONNEVELD
FOTO'S ANP, SLR
ACDA: 'Ik barstte in tranen uit'

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn na een breuk van negen jaar weer samen. 'We zaten destijds dag en nacht bij elkaar. We hadden geen vriendenmodus, alleen een werkmodus. Dus na de breuk zagen we elkaar niet', zei Paul aan tafel bij Beau. In coronatijd deden ze een kopje koffie en zo ontstond het idee om weer samen de bühne op te gaan. Het hernieuwde contact begon toen ze samen onderdeel waren van The Streamers. In 2021 brachten ze met Maan en Typhoon de single Als Ik Je Weer Zie uit.

Thomas met zijn vrouw Esmé in 2013.

Succesvol is hun reünie wel, eind dit jaar staan er zes grote concerten gepland in de Ziggo Dome. Het duo, dat in 1998 doorbrak met de hit Niet Of Nooit Geweest, wil het zingen en schrijven nu vooral voor de lol doen, want Acda ging kapot aan het vele touren. 'We hebben één show 220 keer gedaan. Ik was aan het aftellen, we zaten ongeveer op show 58 en ik barstte in tranen uit onder de douche', vertelde hij. 'Ik wist niet meer waar ik het vandaan moest halen.'

Synchroon aan hun muzikale breuk liepen hun scheidingen van de vrouwen met wie ze samen waren toen ze als duo begonnen. Thomas Acda was bijna dertig jaar bij zijn eerste vrouw Joanneke. Hij had haar leren kennen in de zesde klas van de lagere school. Maar Thomas was geen verdrietige vrijgezel. 'Ik had vrede met mijn vrijgezellenbestaan en zag de voordelen: ik voed mijn zoon op, maak muziek, kan zo veel films kijken als ik wil en thuis kan ik eindeloos lezen en witte wijn drinken', vertelde hij. 'Niemand die zegt: 'Ga nou eens naar bed.' Het alleen zijn beangstigde me niet. Integendeel, ik vond het lekker rustig.'

In actie met The Streamers.

Gelijk halen

Hij was drie jaar alleen. Zijn huidige vrouw Esmé ontmoette hij toevallig. 'Ik heb behoorlijk moeite voor haar moeten doen.' Hij noemt de zeven jaar jongere Esmé 'mijn tweede grote liefde' en zijn eerste vrouw 'absoluut mijn eerste grote liefde'. Inmiddels hebben ze weer een goede band, maar het duurde drieënhalf jaar voordat het zover was. Volgens Thomas is de band hersteld doordat ze hun gelijk niet meer hoeven te halen. Esmé en Thomas kregen een dochter en in 2013 trouwden ze op Schiermonnikoog, onder toeziend oog van Paul de Munnik, Carice van Houten, Halina Reijn en Frank Lammers. Paul de Munnik's liefdesleven verliep heel wat tumultueuzer. De zanger genoot van zijn sterrenstatus en dat bracht een bestaan van seks, drugs en rock-'n'-roll met zich mee, waarbij hij trouw niet heel hoog in het vaandel had staan. Hij had een jarenlange relatie met Carmen, met wie hij twee zoons heeft, Aram en Ezra, maar die relatie kwam onder druk te staan doordat hij vreemdging, Bovendien ontdekte de zanger in de zomer van 2011 dat hij niet twee, maar drie kinderen had.

Volgens ingewijden leerde De Munnik de Haarlemse bedrijfsjuriste Sandra kennen na een van zijn optredens. Zij begonnen een affaire, want ook zij had een relatie. Dat kreeg een staartje toen zij in 2010 beviel van een zoontje. Volgens de overlevering liet Sandra op zekere dag een foto aan Paul zien van de kleine, die het kereltje wel héél erg vond lijken op zijn oudste zoon. Een DNA-testzou zijn bange vermoedens hebben bevestigd. De man van Sandra pikte dat niet en scheidde. Carmen toonde zich heel wat vergevingsgezinder: zij tolereerde niet alleen Paul's aanwezigheid in huis, maar zou ook hebben afgedwongen dat hij met haar trouwde. Daarbuiten betrok hij zijn vrouw ineens ook zakelijk bij zijn succes. Uit stukken van de Kamer van Koophandel blijkt dat zij in de zomer van 2011 toetrad als zelfstandig bevoegd mededirecteur van zijn muziekbedrijf.

Vind je dit interessant?

Ontdek nu alle Nederlandse top titels in één app!

Bestel nu

Scheiding

Weekend ontdekte dat het huwelijk, waar ze geen ruchtbaarheid aan gaven, plaatsvond op 7 juli 2012. In de jaren daarna raapte de familie de scherven bij elkaar. Het was een heftige periode, die er volgens geruchten zelfs toe bijdroeg dat hij stopte met Acda en De Munnik omdat hij vanwege al het gedoe in de anonimiteit wilde verdwijnen. Toch kwam er alsnog een einde aan het huwelijk. In het echtscheidingconvenant staat dat de echtelijke woning van acht ton in het Noord-Hollandse Markenbinnen naar Carmen ging. Ook vermeldde de akte dat ze in gemeenschap van goederen getrouwd waren, wat betekende dat hij financieel over de brug moest komen.

Achteraf erkende De Munnik zijn bedrog, 'Op het gebied van de ontrouw heb ik een behoorlijk slecht trackrecord', zei hij in Trouw. 'Ik heb een aantal mensen flink beschadigd en daar voel ik me nog steeds heel schuldig om, maar, zoals de Engelsen zeggen: you can't unscramble scrambled eggs. Ik heb er een puinhoop van gemaakt. En dat kan ik mezelf niet vergeven.' Na de scheiding begon hij opnieuw. Vorig jaar trok hij in bij zijn nieuwe liefde in Meppel. Het gaat om de 39-jarige personal trainer Laura Daalmeijer. Ook kocht hij in Meppel een eigen appartement voor 156.000 euro.

Paul de Munnik met zijn toenmalige vrouw en zoon in Frankrijk.

Het muzikale succes legde Acda en De Munnik geen windeieren. In De Munnik's bv zit een eigen vermogen van twee miljoen euro. Thomas Acda beweerde vier jaar geleden nog in een interview: 'Ik heb geen geld meer! Alles is opgegaan aan drugs en scheidingen!' Namen diverse media dat gretig over, wie hem kent, wist dat hij een grapje maakte. Dat blijkt ook wel uit het eigen vermogen van zijn bv, dat 1,66 miljoen bedraagt.

DE MUNNIK: 'Qua ontrouw heb ik een slecht trackrecord'

Daarbij verdiende hij veel geld aan zijn appartement in Amsterdam. Hij maakte daar in 2021 maar liefst acht ton winst op, wat zijn vermogen op 2,5 miljoen brengt. Inmiddels woont hij weer royaal, voor een kleine twee miljoen in Amsterdam. Daarbij heeft hij ook nog een appartement in Utrecht. Wat wonen betreft heeft Acda het luxueuzer dan De Munnik, maar die koos voor zijn nieuwe liefde. Een groter huis komt voor hem later wellicht nog wel een keer.

Lees meer

Alle artikelen
De zomer OP ZAK
Libelle

De zomer OP ZAK

Niet alleen cargopants zijn hot deze zomer, ook in een jasje, bloes of rok met opgenaaide zakken maak je dit seizoen stoere sier.

Lees meer
Around the world in a day
Flair

Around the world in a day

Op je fashionwereldreis doe je deze zomer Indonesië, India en Marokko aan. Lekker avontuurlijk, met laagjes en prints in mooie diepe kleuren.

Lees meer
Spannende nieuwe stap voor máxima
Weekend

Spannende nieuwe stap voor máxima

Maxima blijft dromen van groter, beteren meer. Nu onderwijs in muziek weer op de kaart staat, wil ze meer kunst en cultuur op én buiten scholen. Een grote stap. ‘Heel spannend’, vindt de koningin.

Lees meer
Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)
Margriet

Je neemt er betere beslissingen van(EN NÓG 12 REDENEN OM LEKKER NAAR BUITEN TE GAAN)

In de winter is het heel verleidelijk om met een dekentje over je heen met een kop thee op de bank te kruipen. Maar nu het volop lente is, is er geen enkel excuus meer om binnen te blijven. Al was het maar omdat het ook wetenschappelijk is bewezen dat het heel goed voor je is om naar buiten te gaan.

Lees meer
Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’
Story

Britse presentator volgens collega’s alleen maar aardig op tv ‘Teddybeer James Corden is een wolf in schaapskleren’

Hollywood lijkt een en al glitter en glamour, maar achter gesloten deuren gebeuren vaak dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. In de Amerikaanse entertainmentindustrie is men wel wat gewend, maar sommige schokkende gebeurtenissen dreunen nog vele jaren na. Story publiceert de grootste schandalen. Deze week: James Corden, wiens tv-afscheid door velen totaal niet wordt betreurd.

Lees meer