Tijdschrift.nl logo
In dit nummer

Zo verwerkte sylvie haar echtscheiding

FOTO'S: BRUNOPRESS

Sylvie Meis mocht onlangs 45 kaarsjes uitblazen en blikt terug op de afgelopen jaren. ”Mijn thirties waren dermate een rollercoaster dat er heel veel langs me heen is gegaan. Het waren turbulente jaren. Eerst kanker, daarna een heel openbare scheiding met veel gedoe in de pers. Toen ik met Rafael (Van der Vaart, red.) getrouwd was, waren de paparazzi ook onderdeel van ons leven, maar niets had me kunnen voorbereiden op de tijd na de scheiding, toen de fotografen 24/7 voor mijn deur stonden”, vertelt La Meis in 'Beau Monde'. De scheiding kwam hard aan bij Sylvie en ze verwerkte haar verdriet met een kleine uitspatting hier en daar. Ze legt uit: ”Ik ben nooit een echte puber geweest en ben ook in mijn twenties nooit losgegaan. Dat had ik meer na mijn scheiding van Rafael. Ik eiste dat voor mezelf op. I wanna let go. Ik ben ik en ik beslis over mijn eigen leven en hoef met niemand rekening te houden. Een drankje, een dansje, een flirt. Het is goed dat ik dat toen heb gedaan, anders was ik dat onrustige gevoel nu nog niet kwijt.” Maar feestende Sylvie werd al snel teruggefloten door haar omgeving. ”Mijn manager Marina zei in die tijd dat het mijn goed recht was, maar dat ik wel gekozen had voor een bepaalde carrière waardoor ik met de grootste merken van Duitsland mag werken en dat daar een prijskaartje aan hangt, in de zin van dat ik me niet alles kan veroorloven. Ik wilde dat eerst niet horen, maar ze had gelijk. Het mocht iets meer ingetogen”, aldus Sylvie.

Nieuwe liefde

Twee jaar geleden trouwde La Meis met kunstenaar Niclas Castello in Italië, maar eind februari werd bekend dat ze gingen scheiden. ”We moeten erkennen dat onze levensstijlen te verschillend zijn voor een toekomst samen”, stelde het paar. Zette Sylvie na de breuk met Rafael van der Vaart de bloemetjes flink buiten, nu staat ze er als gescheiden vrouw heel anders in. ”Ik ben nog niet toe aan daten, het is nu geen onderdeel van mijn leven. Het zal heus wel een keer weer komen, maar ik heb geen idee wanneer”, vertelt ze in 'Beau Monde'. Mocht ze wel weer met een leuke man op date gaan, dan is ze niet van plan om dit met de hele wereld te delen. Vooral in het begin moet het allemaal geheimzinnig. ”Ik kan daten, maar er zijn bepaalde regels aan verbonden: de eerste maanden niet in het publieke oog, want dan bemoeit iedereen zich ermee.” Naar eigen zeggen kan ze 'niet zo onbeschaamd leven'. ”Altijd in het publieke oog staan, immer keurig netjes zijn, went, maar af en toe is het lastig.” Al geniet Sylvie met volle teugen van alle aandacht die ze krijgt. Aan zelfvertrouwen geen gebrek. Sylvie: ”Als ik een restaurant binnenloop, kom ik niet binnen met hangende schouders, maar komt er echt iemand binnen.”

”Als ik een restaurant binnenloop, kom ik niet binnen met hangende schouders, maar komt er echt iemand binnen.”

Lees meer

Alle artikelen
Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’
Story

Presentatrice gevraagd voor politieke partij Catherine Keyl: ‘Nachtmerries vanwege bedreigingen’

Politieke partijen weten steeds vaker de weg naar Bekende Nederlanders te vinden. Ook Catherine Keyl kreeg de vraag om zich te verbinden aan een politieke partij. Als lijstduwer, maar ook om straks echt in de Tweede Kamer plaats te nemen. Catherine had echter een goede reden om dit niet te doen...

Lees meer
Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’
Margriet

Samen tegen eenzaamheid ‘Dat gevoel dat iemand zich om je bekommert’

Het is de Week tegen Eenzaamheid, waarin door heel Nederland activiteiten worden georganiseerd om elkaar te ontmoeten. Hennie, Irna en Renée – en hun maatjes – vertellen hoe het hen hielp om letterlijk en figuurlijk de deur te openen. Om weer in contact te zijn en fijne gesprekken hebben.

Lees meer
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer