Tijdschrift.nl logo
Nieuws

Zoemende muis

Als je met een elektrische brommobiel door de stad wilt rijden, kun je bijvoorbeeld een Opel Rocks-e of een Citroën Ami kopen. Daar komt deze Fiat Topolino binnenkort bij. En eerlijk is eerlijk: het olijke Italiaanse stadskarretje is de leukste van het drietal dat te vinden is in de schappen van autoreus Stellantis. Zijn naam heeft-ie te danken aan de originele Topolino die Fiat tussen 1936 en 1955 bouwde; de voorloper van de 500. Het design van de nieuwe Topolino - wat in het Italiaans ‘muisje’ betekent - is duidelijk geïnspireerd op de Fiat 500 Jolly. Dat was een opengewerkte versie van de Fiat 500 met een soort luifel als dak en voorportieren die ontbraken. De nieuwe Topolino heeft een roldakje en een koord dat dienst doet als portier. Wanneer we de Fiat Topolino in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend. Ook de specificaties zijn nog niet vrijgegeven, maar aangezien de Topolino familie is van de Rocks-e en Ami verwachten we een elektromotor van 8 pk, een accupakket van 5,5 kWh, een topsnelheid van 45 km/h en een actieradius van 75 kilometer. Reken verder op een prijs van 9 à 10 mille.

Lees meer

Alle artikelen
‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’
&C Magazine

‘In de crisisopvang zat ik uren bij de deur, hopend dat iemand mij zou ophalen’

Roos* (28) was in de zevende hemel toen ze in verwachting raakte van zoon Jayden. Tot het zeventien dagen na de bevalling vreselijk misgaat: ze wordt vijf weken opgenomen met een kraambedpsychose.

Lees meer
Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen
Story

Al 24 jaar gelukkig getrouwd... Daphne Deckers gunt echtgenoot Richard afspraakjes met andere vrouwen

Het bevalt Daphne Deckers (54) nog steeds goed minder op de buis te verschijnen, zodat ze meer tijd kan doorbrengen in haar tuinhuisje bij haar woning in Muiderberg. Niet om te relaxen, maar om haar podcast Daphne op Donderdag op te nemen met ‘intrigerende vrouwen’ – én om in alle rust te schrijven. Volgend jaar verschijnt haar boek De kracht van het ouder worden, waarin Daphne de nadruk legt op de léúke kanten van het klimmen der jaren. Onlangs is Vrienden maken al van de pers gerold, met illustraties van Joey Holthaus. Het gaat over verbinding en wat vriendschap eigenlijk inhoudt. Dat daarin geïnvesteerd moet worden, weet Daphne maar al te goed. ‘Ik ben zelf heel actief in het in stand houden van mijn vriendenkring; het initiatief om af te…

Lees meer
Molens en meer, véél meer
Margriet

Molens en meer, véél meer

Hollandser dan dit stukje Noord-Holland wordt het niet in ons land. Tegelijkertijd poppen er steeds meer hippe plekken op. Echt, het zindert in de Zaanstreek.

Lees meer
Op de fiets door het vechtdal
Libelle

Op de fiets door het vechtdal

Van een koe-safari tot culinair genieten: het Vechtdal biedt genoeg ontspanning en vertier. En de natuur is er op z’n zachtst gezegd adembenemend.

Lees meer
Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen
Party

Topkok ziet ruim een half miljoen euro verdampen

Het zit Herman den Blijker op dit moment niet mee. Hij probeert al een tijdje zijn prachtige twee-onder-een-kapwoning in Rotterdam te verkopen, maar nog altijd zonder succes. En dat terwijl de topkok al tonnen heeft moeten toegeven. Heeft hij het geld nodig omdat zijn restaurants slecht lopen of is er wat anders aan de hand?

Lees meer