Tijdschrift.nl logo

‘Er zit echt voor iedereen wat tussen’

Herman, 48 jaar is controller en opgegroeid met tijdschriften. Vroeger hadden ze bij Herman thuis de AutoWeek, Tina en Libelle. ‘Nu heb ik door de Tijdschrift.nl app veel meer bladen binnen handbereik’, zegt Herman. ‘Het is tijd en plaats onafhankelijk en daardoor ideaal voor iedereen die een smartphone of een tablet heeft’.

Een virtuele leesmap

Vroeger hadden ze bij Herman thuis een leesmap en daarin zaten z’n tien tot vijftien tijdschriften die één keer per week werd bezorgd. “We hadden niet eens de nieuwste edities dus we liepen altijd een beetje achter op de actualiteit. Het kon altijd nog erger’, vertelt Herman lachend. ‘Er was ook een houd-leesmap, die tijdschriften mocht je dan houden maar misten vaak enkele pagina’s, waren vies en ook een paar weken oud. Nee, geef mij maar deze virtuele leesmap met daarin de nieuwste magazines zonder besmeurde pagina’s’.

Herman leest het liefste in bed en in het weekend. Hij leest de tijdschriften op zijn mobiele telefoon want die heeft hij altijd binnen handbereik. Hij is dan ook heel blij met de twee verschillende leesfuncties: de swipe functie die het bladeren door een tijdschrift nabootst en in pdf-vorm als je het artikel van boven tot onder wil lezen. “Ik blijf dit net zolang doen totdat ik aan de leesbril moet’, aldus Herman. ‘En, anders schaf ik wel een iPad aan dan kan ik die bril nog langer uitstellen’.

Voor iedere tijdschrift liefhebber zit er wel wat in

Naast de Tijdschrift.nl app leest hij de AutoWeek nog van papier. ’Vanaf het moment dat AutoWeek in 1990 uitkwam, ben ik fan en uit puur sentiment wil ik de papieren versie blijven ontvangen. Ook de Tina komt nog fysiek binnen via de brievenbus. De kinderen zouden best dit blad digitaal willen lezen maar, ik hou dat nog een beetje tegen’. In huize Herman wordt flink gelezen. Naast de AutoWeek leest Herman zelf graag alle andere autobladen die worden aangeboden. ‘Ik lees alles ter ontspanning ook wetenschappelijke- en woonbladen. Mijn dochters, 12 en 15 lezen de Donald Duck en alle gelieerde bladen zoals Katrien Duck. Daarnaast lezen zijn tieners ook Quest Junior en Zo zit dat. ‘Mijn vrouw is van het stenen tijdperk en leest liever niets digitaal’, zegt Herman. ‘Jammer, want het aanbod is groot genoeg, er zit voor iedere tijdschrift liefhebber wel wat in’.

Veel leesplezier voor een relatief laag bedrag

Herman kreeg een mail met daarin een aanbieding voor Tijdschrift.nl en voelt zich sindsdien ambassadeur van de app. ‘Het is echt iets voor mij, voor een relatief laag bedrag kan ik ongelofelijk veel lezen. Ik download de tijdschriften die ik wil lezen en die blijven dan in mijn archief staan. Zo kan ik een tijdschrift bewaren en het er zo bij pakken als ik het weer wil lezen of bijvoorbeeld snel een recept op wil zoeken. Gelukkig hoef ik me geen zorgen meer te maken over de opslagruimte die is praktisch eindeloos’. 

‘Vroeger moest je alle tijdschriften los kopen, nu open ik de app en kan ik zelfs een roddelblad lezen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Door de zoekfunctie kan ik snel vinden welk tijdschrift ik zoek. De app houdt mijn leesgedrag nauwkeurig bij en weet steeds beter wat ik leuk en interessant vindt om te lezen. Ik krijg vaak suggesties die nog hout snijden ook, mijn te lezen bladen groeien met de dag’.

‘Ik voel me een ambassadeur omdat ik niet alleen fan ben maar het ook mijn missie is om meer mensen te overtuigen van het gemak van de Tijdschrift.nl app. Het is niet alleen leuk maar ook heel schaalbaar en vriendelijk voor het milieu. Ook mijn boeken lees ik digitaal, ik zou niet anders meer willen. Het is een aanbeveling aan iedereen met een smartphone, tablet of computer’.

Activeer je gratis periode

Activeer nu jouw gratis periode. Je zit nergens aan vast. Wist je trouwens dat je ook nog eens toegang hebt tot alle magazines tot 3 maanden geleden? Dus als je de gratis periode start, heb je 75 nieuwe edities en nog eens een archief van 3 maanden terug.