Tijdschrift.nl logo

Instructies voor de app

Met een abonnement van Tijdschrift.nl geniet je onbeperkt van de beste Nederlandstalige tijdschriften. Na het lezen van deze handleiding weet je precies hoe de app werkt en kun je direct je favoriete tijdschriften lezen. Heb je nog geen abonnement?

App downloaden

De eerste stap om te genieten van onbeperkt de beste tijdschriften lezen, is het downloaden van de Tijdschrift.nl app. Mocht je liever in je browser lezen, dan kan dat ook! Klik hier om direct in je browser te lezen.

Tijdschrift.nl in de app storeTijdschrift.nl in de play store

Inloggen en beginnen met lezen

Inloggen en beginnen met lezen

Als je de app voor de eerste keer opstart, krijg je een aantal schermen te zien met meer informatie. Je kunt naar het volgende scherm ‘swipen’ (met je vinger over het scherm). Op het laatste scherm (zie onderstaand), klik je op ‘Start met lezen’. Log hierna in met je account. Dit is het e-mailadres en wachtwoord waarmee je een account op Tijdschrift.nl hebt aangemaakt. Hierna kun je direct beginnen met lezen.

Hoe werkt de app?

Home
Hier kom je altijd terecht wanneer je de app opent. Hier staan alle tijdschriften verdeeld in verschillende categorieën, met altijd de nieuwste edities bovenaan. Ook vind je hier al jouw favorieten op een rij.

Artikelen
Iedere week ontdek je hier nieuwe artikelen uit verschillende tijdschriften. Zo ontdek je nog eens een verrassend leuk, nieuw, tijdschrift!

Bibliotheek
Al jouw favoriete tijdschriften overzichtelijk op één plek. Niet alleen alle tijdschriften die je aan het lezen bent vind je hier terug. Ook kun je een tijdschrift als favoriet markeren met een hartje, dan komt deze ook in de bibliotheek te staan.

Favorieten
Geef met een hartje aan wat jouw favoriete tijdschriften zijn. Deze vind je vervolgens overzichtelijk terug in je bibliotheek, maar ook op ‘home’ zie je al jouw favorieten op een rij staan. Van de tijdschriften die jij als favoriet hebt gemarkeerd ontvang je een pushmelding zodra de nieuwste editie uit is.

Hoe werkt de app

Online en offline lezen
Als je op een tijdschrift klikt om te lezen wordt deze automatisch gedownload en opgeslagen in de map ‘gedownload’. Hierdoor kun je zonder WiFi altijd je favoriete tijdschriften lezen. Ideaal voor in het vliegtuig of op vakantie.

Bladwijzer
Als je tijdens het lezen een leuk artikel tegenkomt die je wilt bewaren of nog eens wilt lezen, kun je een bladwijzer aanmaken. De bladwijzer is ook handig als je gemakkelijk wilt doorlezen waar je gebleven was. Al jouw opgeslagen bladwijzers, vind je terug onder dit tabblad.

Zoeken
Ben je opzoek naar een tijdschrift of wil je een bepaalde categorie zien? Gebruik dan de zoekfunctie. Je kunt ook op onderwerpen zoeken, je krijgt dan artikelen van verschillende tijdschriften te zien die over dit onderwerp gaan.

Handige functionaliteiten
Als je een tijdschrift hebt gekozen om te lezen, heb je binnen het tijdschrift een aantal functionaliteiten waarmee je jouw leesplezier kunt optimaliseren.

Selecteer de artikelen die jij wilt lezen
Middels de inhoudsopgave heb je een duidelijk overzicht van de inhoud van het tijdschrift en kun je eenvoudig naar het gewenste artikel gaan.

Bepaal zelf hoe jij wilt lezen
Je kunt schakelen tussen een PDF en Tekst-modus en kiezen voor de optie die voor jou het beste werkt. Ook heb je de keuze om de tekst grootte aan te passen, de helderheid te bepalen en de achtergrond kleur. Een zwarte achtergrond is bijvoorbeeld heel fijn om te gebruiken als je ’s avonds wilt lezen.

Account
Wist je dat je tot wel 5 devices kunt gebruiken met jouw Tijdschrift.nl account? Je kunt je abonnement dus delen met je gezin, vrienden of familie. Ook kun je in je account favoriet gemarkeerde tijdschriften weer verwijderen als je dat wilt. Je vind hier toegang tot de FAQ en overige instellingen zoals opslagruimte, reader-instellingen en download opties. 

Heb je nog meer vragen? Bezoek onze klantenservice voor alle antwoorden!