Tijdschrift.nl logo
Terug naar overzicht

Handig: de leukste tijdschriften, altijd bij de hand!

18-08-2021

Benieuwd naar de gebruikerservaring van Tijdschrift.nl? Linda van Aken, publisher bij MamaLiefde schreef er een leuke blog over!

Handig: de leukste tijdschriften, altijd bij de hand!

Het is vakantie; vanuit school hebben we de opdracht gekregen om de kinderen te laten oefenen met lezen om te voorkomen dat ze achteruit gaan met lezen. We maken er een gezellig momentje van aan het einde van de dag, vlak voordat ze naar bed gaan zodat ze denken dat ze mogen opblijven. Maar als ik dan de vraag krijg, wat wij dan gaan lezen wordt het behoorlijk stil. Ik vraag me af wanneer ik voor het laatst echt een fysiek boek heb gelezen… Dat is al weer even geleden, en dat terwijl ik vroeger een echte boekenworm was en we boven een kast vol met boeken hebben en lid zijn van de bibliotheek.

Lezen anno nu!
Dat wil niet meer zeggen dat ik helemaal niet meer lees, integendeel. Tijden veranderen en de techniek staat niet stil. Want wat ik lees is voornamelijk digitaal; op het beeldscherm van de laptop of op de telefoon. Lezen doe ik eigenlijk overal, terwijl ik eigenlijk zou moeten werken en alles klaar staat, maar ik dan toch even op de telefoon kijken en wat nieuwsberichten lees. Of als ik op de wc zit en even de telefoon erbij pak en wat scrol over Facebook en dan doorklik naar artikelen die ik tegenkom en interessant er uit zien.

Deze vakantie heb ik ook de app Tijdschrift.nl ontdekt. Zo heb ik een paar keer gevlogen, korte vluchten dus zonder entertainment aan boord, maar natuurlijk wel je telefoon waarop je kan lezen. Of terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn op de camping of in het zwembad en jij maar een beetje langs de rand zit. Op dat soort momenten is deze app erg fijn; je opent (of downloadt zodat je ook offline kan lezen) de laatste bladen en je hebt dan wat te lezen tijdens de vlucht. Geen gedoe met papieren tijdschriften die je uit je tas moet zien te frommelen, of waar je voor moet betalen, maar gewoon telefoon uit je broekzak en je kan lezen.

Breed aanbod
Door het brede aanbod van tijdschriften zit er ook altijd wel iets tussen wat aansluit bij de interesses. Zo las ik zelf bijvoorbeeld erg graag Kek Mama, LINDA. en de Ouders van Nu. Je vindt hier zowel de nieuwste uitgaven als oudere uitgaven, dus als je een artikel dat je graag had willen lezen, hebt gemist, kun je dat alsnog lezen. Maar je leest ook wat er nu speelt; zoals tips voor het terug naar school gaan, maar ook interessant vind ik bijvoorbeeld de verhalen in Kek Mama met ervaringen van andere moeders en waar zij tegenaan lopen.

Een fijne bijkomstigheid is dat niet alleen ik, maar ook de rest van het gezin gebruik kan maken van het abonnement. De app is namelijk te gebruiken op 5 devices tegelijk. Terwijl ik de LINDA. lees, kan manlief de Historia lezen. Ook voor de kinderen is er genoeg keuze; zo is de een erg blij met de Donald Duck en leest de moppen hardop voor terwijl de ander in de Tina duikt en een recept wil proberen die ze daar leest. Ook de Quest Junior, Zo Zit Dat, Wild van Freek en National Geographic Junior scoren hoge ogen. Altijd wat te lezen: je favoriete tijdschriften bij de hand!