Terug naar overzicht

Handig: de leukste tijdschriften, altijd bij de hand!

18-08-2021

Benieuwd naar de gebruikerservaring van Tijdschrift.nl? Linda van Aken, publisher bij MamaLiefde schreef er een leuke blog over!

Het is vakantie; vanuit school hebben we de opdracht gekregen om de kinderen te laten oefenen met lezen om te voorkomen dat ze achteruit gaan met lezen. We maken er een gezellig momentje van aan het einde van de dag, vlak voordat ze naar bed gaan zodat ze denken dat ze mogen opblijven. Maar als ik dan de vraag krijg, wat wij dan gaan lezen wordt het behoorlijk stil. Ik vraag me af wanneer ik voor het laatst echt een fysiek boek heb gelezen… Dat is al weer even geleden, en dat terwijl ik vroeger een echte boekenworm was en we boven een kast vol met boeken hebben en lid zijn van de bibliotheek.

Lezen anno nu!
Dat wil niet meer zeggen dat ik helemaal niet meer lees, integendeel. Tijden veranderen en de techniek staat niet stil. Want wat ik lees is voornamelijk digitaal; op het beeldscherm van de laptop of op de telefoon. Lezen doe ik eigenlijk overal, terwijl ik eigenlijk zou moeten werken en alles klaar staat, maar ik dan toch even op de telefoon kijken en wat nieuwsberichten lees. Of als ik op de wc zit en even de telefoon erbij pak en wat scrol over Facebook en dan doorklik naar artikelen die ik tegenkom en interessant er uit zien.

Deze vakantie heb ik ook de app Tijdschrift.nl ontdekt. Zo heb ik een paar keer gevlogen, korte vluchten dus zonder entertainment aan boord, maar natuurlijk wel je telefoon waarop je kan lezen. Of terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn op de camping of in het zwembad en jij maar een beetje langs de rand zit. Op dat soort momenten is deze app erg fijn; je opent (of downloadt zodat je ook offline kan lezen) de laatste bladen en je hebt dan wat te lezen tijdens de vlucht. Geen gedoe met papieren tijdschriften die je uit je tas moet zien te frommelen, of waar je voor moet betalen, maar gewoon telefoon uit je broekzak en je kan lezen.

Breed aanbod
Door het brede aanbod van tijdschriften zit er ook altijd wel iets tussen wat aansluit bij de interesses. Zo las ik zelf bijvoorbeeld erg graag Kek Mama, LINDA. en de Ouders van Nu. Je vindt hier zowel de nieuwste uitgaven als oudere uitgaven, dus als je een artikel dat je graag had willen lezen, hebt gemist, kun je dat alsnog lezen. Maar je leest ook wat er nu speelt; zoals tips voor het terug naar school gaan, maar ook interessant vind ik bijvoorbeeld de verhalen in Kek Mama met ervaringen van andere moeders en waar zij tegenaan lopen.

Een fijne bijkomstigheid is dat niet alleen ik, maar ook de rest van het gezin gebruik kan maken van het abonnement. De app is namelijk te gebruiken op 5 devices tegelijk. Terwijl ik de LINDA. lees, kan manlief de Historia lezen. Ook voor de kinderen is er genoeg keuze; zo is de een erg blij met de Donald Duck en leest de moppen hardop voor terwijl de ander in de Tina duikt en een recept wil proberen die ze daar leest. Ook de Quest Junior, Zo Zit Dat, Wild van Freek en National Geographic Junior scoren hoge ogen. Altijd wat te lezen: je favoriete tijdschriften bij de hand!

Andere berichten

Alle berichten
Tijdschrift.nl geeft 3 powerbanks weg!
14-06-2022

Tijdschrift.nl geeft 3 powerbanks weg!

De zomer is officieel begonnen! En dat willen we graag met je vieren. Daarom geven we maar liefst 3 powerbanks weg. Zo zit jij deze zomer nooit meer met een lege batterij en kun je nóg langer door je favoriete tijdschriften swipen!

Lees meer
Psychologie Magazine geeft 5 trainingen weg!
03-05-2022

Psychologie Magazine geeft 5 trainingen weg!

Psychologie Magazine bestaat 40 jaar. En wie jarig is… Trakteert! Daarom mogen wij maar liefst 5 (online) trainingen weggeven t.w.v. €79. Tijdens deze online training leer je jouw assertiviteit te vergroten. Deze training volg je gemakkelijk vanuit huis op ieder apparaat. Gun jezelf dit mooie cadeau en doe mee met deze winactie!

Lees meer
Win jij een XL fotoboek van Smartphoto?
25-04-2022

Win jij een XL fotoboek van Smartphoto?

Bij Smartphoto kun je gemakkelijk en snel jouw eigen fotoboek samenstellen. En jij kunt er nu één winnen! Wij geven namelijk drie XL fotoboeken (t.w.v. €49,99) weg. Dit fotoboek maak je helemaal naar eigen wens. Bundel je allermooiste (vakantie)foto’s, of maak een super uniek cadeau voor Moederdag. Dit wil je winnen, dus doe snel mee!

Lees meer
Nieuwe features Tijdschrift.nl app voor nog meer leesplezier
01-02-2022

Nieuwe features Tijdschrift.nl app voor nog meer leesplezier

Aan de populaire app Tijdschrift.nl is achter de schermen flink gewerkt. Je leest met de nieuwste update nu nóg lekkerder al jouw favoriete tijdschriften op mobiel, tablet of computer. Met de beste Nederlandse tijdschriften is er altijd wat te lezen. Zo is het startscherm (home) voorzien van verschillende categorieën, populaire artikelen én uitgelichte tijdschriften en kun je een push melding ontvangen als jouw favoriete tijdschrift een nieuwe editie heeft uitgebracht.

Lees meer
Win een Intratuin cadeaukaart!
26-01-2022

Win een Intratuin cadeaukaart!

Ben jij gek op tuinieren of kan jouw huiskamer wel wat groen gebruiken? Doe dan mee aan deze winactie in samenwerking met Landleven. We geven 12 Intratuin cadeaukaarten weg t.w.v. €10. Wie wil dat nou niet? Een nieuwe kamerplant, zaadjes voor je moestuin of een nieuwe bloempot voor in de tuin? Doe snel mee!

Lees meer