Terug naar overzicht

Tijdschrift.nl - De duurzame keuze!

22-07-2021

Merel Wildschut neemt je in haar blog, De Groene Meisjes, graag mee in haar persoonlijke onderzoek naar een duurzame en meer bewuste leefstijl. De perfecte match met Tijdschrift.nl. Lees de blog hier!

De laatste tijd krijg ik het niet zo gemakkelijk voor elkaar om een boek uit te lezen. Dat is niet heel gebruikelijk voor mij want ik heb over het algemeen een vrij goede leesconcentratie. Dus pak ik er vaker een tijdschrift bij, want dat voelt op dit moment wat toegankelijker. Ik lees die tijdschriften in de app Tijdschrift.nl en daarmee bespaar ik een heleboel papier én kosten.

Hoe werkt Tijdschrift.nl en wat zijn mijn favoriete magazines?
Wanneer je de app van Tijdschrift.nl installeert op je tablet, computer of telefoon zul je zien dat er een heel groot en heel divers aanbod aan tijdschriften in staat. Van de LINDA. tot de Donald Duck, en van de AutoWeek tot de Viva – en van alles er tussenin. De app wordt iedere maand verder aangevuld en op dit moment worden er ongeveer 75 titels aangeboden. Ik ken – uit mijn hoofd – niet eens 75 tijdschrifttitels, dus ik vind dat veel! 

Je leest die tijdschriften voor het vaste bedrag van €9,99 per maand en je account kun je delen met vier vrienden of familieleden. Je zou de kosten van het abonnement dus met meerdere mensen kunnen delen. Als je bedenkt dat een gemiddeld fysiek tijdschrift al een euro of vier (vaak meer) kost, dan ben je al gauw echt véél voordeliger uit.

Zoals ik in mijn inleiding ook al schreef: het scheelt ook een heleboel papier. Begrijp me goed; ik ben echt dol op fysieke tijdschriften. Dat gevoel van dat papier en die foto’s die vaak zo prachtig zijn op print… maar als ik mezelf een beetje laat gaan, dan heb ik binnen no-time echt stápels papier liggen. Natuurlijk vind ik het zonde om tijdschriften weg te gooien, dus ik geef ze altijd weer door aan vrienden of ik leg ze in een minibieb. Maar toch, het zou geen kwaad kunnen om een beetje minder papier te gebruiken.

Mijn favoriete tijdschriften zijn Flow, De Groene Amsterdammer en V’gan Lifestyle Magazine. Van die tijdschriften download ik steeds de nieuwste edities in de app. Uit V’gan haal ik de lekkerste recepten, De Groene Amsterdammer scan ik op interessante recensies en longreads van mijn favoriete auteurs en journalisten en de Flow is al sinds jaar en dag mijn favoriet als het gaat om ‘nadenkartikelen,’ zoals ik dat noem.


Gericht zoeken naar de onderwerpen die jou interesseren
Wat ik één van de handigste functies van de Tijdschrift.nl app vind, is dat je gericht artikelen kunt zoeken op een onderwerp dat jou bezighoudt. Zo zoek ik graag op onderwerpen als ‘moestuinieren’, ‘duurzaamheid’, ‘vegan’ of ‘boekrecensie.’

De app filtert dan artikelen uit álle titels en zo kan het dan voorkomen dat ik opeens een stuk uit een tijdschrift lees dat ik normaal gesproken niet gauw zou oppakken. Zo lees ik bijvoorbeeld nooit de OpZij of de Elle Decoration – en nu dus wel! Ik vind het een leuke manier om nieuwe tijdschriften te leren kennen en om via verschillende kanalen informatie tot me te nemen. Zo verbreed je toch ook je horizon weer een beetje.

Een zomer lang tijdschriften lezen
Ik vind het een ideaal idee dat ik straks een lekkere digitale stapel tijdschriften mee kan nemen in de trein naar Duitsland. Deze app scheelt me een hoop gesjouw in mijn tas! Vooral in deze vakantieperiode verwacht ik dat dit iets is wat veel mensen zal aanspreken.

Je leest de blog van Merel hier! 

Andere berichten

Alle berichten
Tijdschrift.nl geeft 3 powerbanks weg!
14-06-2022

Tijdschrift.nl geeft 3 powerbanks weg!

De zomer is officieel begonnen! En dat willen we graag met je vieren. Daarom geven we maar liefst 3 powerbanks weg. Zo zit jij deze zomer nooit meer met een lege batterij en kun je nóg langer door je favoriete tijdschriften swipen!

Lees meer
Psychologie Magazine geeft 5 trainingen weg!
03-05-2022

Psychologie Magazine geeft 5 trainingen weg!

Psychologie Magazine bestaat 40 jaar. En wie jarig is… Trakteert! Daarom mogen wij maar liefst 5 (online) trainingen weggeven t.w.v. €79. Tijdens deze online training leer je jouw assertiviteit te vergroten. Deze training volg je gemakkelijk vanuit huis op ieder apparaat. Gun jezelf dit mooie cadeau en doe mee met deze winactie!

Lees meer
Win jij een XL fotoboek van Smartphoto?
25-04-2022

Win jij een XL fotoboek van Smartphoto?

Bij Smartphoto kun je gemakkelijk en snel jouw eigen fotoboek samenstellen. En jij kunt er nu één winnen! Wij geven namelijk drie XL fotoboeken (t.w.v. €49,99) weg. Dit fotoboek maak je helemaal naar eigen wens. Bundel je allermooiste (vakantie)foto’s, of maak een super uniek cadeau voor Moederdag. Dit wil je winnen, dus doe snel mee!

Lees meer
Nieuwe features Tijdschrift.nl app voor nog meer leesplezier
01-02-2022

Nieuwe features Tijdschrift.nl app voor nog meer leesplezier

Aan de populaire app Tijdschrift.nl is achter de schermen flink gewerkt. Je leest met de nieuwste update nu nóg lekkerder al jouw favoriete tijdschriften op mobiel, tablet of computer. Met de beste Nederlandse tijdschriften is er altijd wat te lezen. Zo is het startscherm (home) voorzien van verschillende categorieën, populaire artikelen én uitgelichte tijdschriften en kun je een push melding ontvangen als jouw favoriete tijdschrift een nieuwe editie heeft uitgebracht.

Lees meer
Win een Intratuin cadeaukaart!
26-01-2022

Win een Intratuin cadeaukaart!

Ben jij gek op tuinieren of kan jouw huiskamer wel wat groen gebruiken? Doe dan mee aan deze winactie in samenwerking met Landleven. We geven 12 Intratuin cadeaukaarten weg t.w.v. €10. Wie wil dat nou niet? Een nieuwe kamerplant, zaadjes voor je moestuin of een nieuwe bloempot voor in de tuin? Doe snel mee!

Lees meer